Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Sıralaması

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) hazırlanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 93. sırada yer

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) hazırlanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 93. sırada yer almalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Görgüç, yaptığı yazılı açıklamada, satış adetlerini yüzde 58 artırdıklarını, 2010'da 3 saatte 1, 2011'de ise 2 saatte 1 Otokar aracı sattıklarını bildirdi.

Otobüste pazar payını yüzde 50 büyüttüklerini ve satışlarını yüzde 63 artırdıklarına dikkati çeken Görgüç, şunları kaydetti:

"Treyler ve askeri araçlarda da uzmanlığımızla oluşturulan kuvvetli bir ürün gamımız vardı. Bir önceki yıl olduğu gibi Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. Treyler pazarı yüzde 80 büyürken, biz 2 bin 616 adetle satışlarımızı ikiye katladık. Bozulabilir gıda taşımacılığı ve akaryakıt tankeri alanında liderliğe devam ettik. Askeri araçlarda asıl başarıyı ihracatta yakaladık. Ancak Türkiye'nin lider tedarikçisi olmaya ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam ettik.

Reklam
Reklam

Bütün bu çalışmaların sonucunda da 2011 yılını en başarılı şekilde kapattık. 2011 yılında yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyoruz. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 48 sıra yükselerek 93. sırada yer almamız da bu çalışmanın bir sonucu."

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: