Türkiye’nin En Büyük Afet Müdahale Ekibi Kocaeli'de Oluşturulacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli’de olası bir deprem durumunda zararı en aza indirebilmek amacıyla Türkiye’nin en büyük afet müdahale ekibinin oluşturulması amaçlanıyor.

KOCAELİ - Kocaeli’de olası bir deprem durumunda zararı en aza indirebilmek amacıyla Türkiye’nin en büyük afet müdahale ekibinin oluşturulması amaçlanıyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Marmara bölgesinde ufak ölçekli depremlerin sıklıkla görüldüğü belirtilerek, valilik, Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, KOÜ ve AFAD ortaklığıyla büyük bir projenin hayata geçirildiği kaydedildi. Türkiye’nin en büyük afet müdahale ekibini oluşturma hazırlıklarının sürdüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İtfaiyeden sağlık ekiplerine, Kızılaydan kurtarma timlerine kadar konuyla alakalı ne kadar birim varsa hepsi bu projede buluşuyor. Ekibin konumlandırılacağı yer noktasında Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde kurduğu 26 içme ölçer cihazından yer hareketlerinin anlık kayıtları alınıyor. 7/24 elde edilen kayıtlar ışığında oluşturulan ekibin hangi noktalarda konumlandırılacağı belirleniyor. 2014 yılı sonuna kadar bu cihazların sayısının 41’e çıkarılması hedefleniyor. Deprem konusunda kent bilincini açık tutmak için internet üzerinden başlatılan Deprem Riskinizi Öğrenin Projesi'ne yönelik büyük kamuoyu oluştu. Vatandaşlar, www.kocaeli.bel.tr internet adresindeki linke tıklayarak oturduğu bölgenin, evin, iş yerinin depremsel özelliğini öğrenebiliyor. Yine Seka arazisinde açılan Deprem ve Sismolojik İzleme ve Eğitim Merkezi’nde vatandaşlara teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: