Türkiye’nin En Büyük Müze Inşaatı Sürüyor

Hatay’daki sayısız tarihi ve kültürel mirası korunması, sergilenmesi ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılması...

Hatay’daki sayısız tarihi ve kültürel mirası korunması, sergilenmesi ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılması amacıyla yeni müze yapılıyor.

Antakya merkeze bağlı Maşuklu Beldesi’nde yapımı devam eden 53,5 dönümlük alanda bodrum, zemin ve bir kat, 4 kısım ve 16 bloktan oluşan Arkeoloji Müzesi, mozaik sergi alanı açısından dünyanın en büyük merkezlerden biri olacak. Müze inşaatında incelemelerde bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yeni müzede sergilenecek eserlerin taşınması, teşhiri, tanzimi ve restorasyonu görevini üstlenen firma yetkilisi Restoratör Celal Küçük’ten yeni çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Yeni müzenin sergilenecek eserler bakımından Türkiye’nin en büyük arkeoloji müzesi olacağını ve arkeolojiye merak duyan herkeste derin bir heyecan uyandıracağını söyleyen Vali Lekesiz, “Müzede büyük bir sergi mekânına kavuşacağız. Burada sergilenecek eserler görsel anlamda ziyaretçilerini büyülerken Hatay'ın tarihine de ışık tutacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: