Türkiye’nin ‘en Temiz’ Köyü Gökbelen

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasının ‘Temiz Köy’ kategorisinde yarışan Mersin’in Silifke...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Temiz Türkiyem’ yarışmasının ‘Temiz Köy’ kategorisinde yarışan Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen Köyü Türkiye’nin ‘en temiz’ köyü seçildi.

Birinciliği kazanan köyün muhtarı Mustafa Gökgeli ve Silifke ilçe Kaymakamı Fatih Damatlar Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette yarışma hakkında kısa bir bilgi veren Kaymakam Fatih Damatlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı ‘En Temiz’ köy yarışmasında kendilerinden iki köy ismi istendiğini söyledi. İsim verdikleri köylerden birinin Gökbelen Köyü olduğunu ifade eden Damatlar, “Silifke Kaymakamlığı olarak, belediye olarak kırsal alana büyük destek veriyoruz. Bu köyde çok sayıda hizmetimiz var. Köyümüz çok düzenli ve tertipli. Böyle bir yarışmada benim ilçemden bir köyün birinci olması beni çok mutlu etti. Yani emeğimizin karşılığını aldık” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise bugünün Mersin için yine çok özel bir gün olduğunu belirterek, “Hepimizi mutlu eden, ilimiz adına gurur veren bir gelişmeyi paylaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın tüm Türkiye’de ki köylerimiz arasında yaptığı değerlendirmede güzel Silifke’mizin Gökbelen köyü ‘En Temiz’ köy kategorisinde birinciliği alan ve paylaşan bir köy oldu. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Mersin olarak her alanda iddiamızı böylesi ulusal düzeyde birincilikle taçlandırmamızdan da büyük bir onur duyuyorum” diye konuştu.

"YAKLAŞIK 50 BİN KÖYÜ DÜŞÜNÜRSEK BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE EDİLDİ"

Bu başaıda köy muhtarının, köy ihtiyar heyetinin, ilçe kaymakamlığının ve Mersin Valiliği’nin büyük bir gayret ve çabası olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, “Dünya güzeli ve tabiat harikası Silifke'mizin Toroslar eteğindeki Gökbelen köyümüzün bu kategoride yaklaşık 50 bin köyü düşünürseniz arasından birinci çıkması çok büyük bir başarıdır. Köyümüzün çöplerini toplanmasından, ihate duvarlarının yapılmasına, köy içine park yapılmasından, güvenlik kameralarının takılmasına kadar, yeşil alanlar, ortak alanlar, alt yapısını iyileştirilmesine kadar bir dizi çok temel, çok gerekli adeta şehrin gerektiği tüm alt yapısını köyün doğal ortamıyla buluşturan bir zenginlik orada oluşturuldu” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Güzeloğlu, bir süre önce yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’nin ‘En Temiz Organize Sanayi Bölgesi’ yarışmasında da Mersin-Tarsus Organize Saniye Bölgesi’nin Türkiye’nin en temiz ve en çevreci 3. Organize ve Sanayi bölgesi seçildiğini hatırlattı. Bugün ki başarıda emeği geçen herkesi tebrik ve teşekkür eden Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ödülde bunu pekiştiren, özellikle kırsal alt yapıda, çok önemli olan bu hizmet boyutun da bize Türkiye birinciliğini getirdi. Mersin’de ki bütün köylerin kalitesini Gökbelen Köyü’nün kalitesine çıkarmanın amacını ve hedefini taşıdığımızda söylemek istiyorum. Her köydeki hedefimiz bir Gökbelen alt yapısı ile köylerimizi buluşturmaktır. Bunun için Özel İdare ve tüm kaynaklarımızı kullanıyoruz.”

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Güzeloğlu tarafından Gökbelen Köy Muhtarı Mustafa Gölgeli’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: