Türkiye’nin En Yaşlı Emekli Polisi Vefat Etti

Konya’da yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı emekli polisi unvanına sahip olan 102 yaşındaki Mehmet Ali...

Konya’da yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı emekli polisi unvanına sahip olan 102 yaşındaki Mehmet Ali Doğaner, vefat etti. 1935 yılında polis olan ve Atatürk’ü ölmeden 2 ay önce gören Doğaner, sevenleri tarafından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin en yaşlı polisi olarak bilinen 1910 doğumlu Mehmet Ali Doğaner, ailesiyle yaşantısına devam ettiği Konya'da 102 yaşında hayata gözlerini yumdu. Emekli polis memuru Mehmet Ali Doğaner için Öğretmenevler Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Doğaner’in ailesi, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Kadın polislerin desteğiyle ayakta durmaya çalışan Doğaner'in eşi Müşerref Doğaner, bitkin düşünce bir sandalyeye oturtuldu. Tören emekli polis memuru Mehmet Ali Doğaner’in öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Mehmet Ali Doğaner’in teşkilatlarının en kıdemlilerinden olduğunu ifade etti. Göreve başladığı zaman Mehmet Ali Doğaner ile tanışma mutluluğuna sahip olduğunu dile getiren Namal, “Teşkilatımız ve ilimizin duayeni Mehmet Ali Amcamıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

102 yaşındaki Mehmet Ali Doğaner’in cenazesi, Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından polislerin omzunda cenaze aracına taşınan Doğaner, Musalla Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

POLİS AMCALARINI KAYBETTİLER

Türkiye'nin en yaşlı emekli polis memuru olan Mehmet Ali Doğaner'in komşusu ve yakın arkadaşı olan Mehmet Kaya (83) cenaze sonrası büyük üzüntü yaşadı. Gözleri dolan ve güçlükle konuşan Mehmet Kaya, arkadaşı için "İyi insandı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Mehmet Kaya'nın oğlu olan Şükrü Kaya (53) da, "Polis amcamızı ebediyete uğurladık. Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Ben 53 yaşındayım ve kendimi bildim bileli polis amcamızdı bizim. Eski mahalle amcası. Artık mahallelerde böyle amcalar kalmadı. Polis amcayı biz babamız gibi bilirdik. Onun bulunduğu bir yerde hiç kimse yanlış bir hareket yapamazdı" diye konuştu.

ATATÜRK'E 8 DAKİKA SELAM VERMİŞ

Asırlık emekli polis Mehmet Ali Doğaner, 9 Kasım 2010 tarihinde yapılan bir röportajında, "Mustafa Kemal Atatürk'ün gece saat 02.00'de döneceği haberi geldi. Aynı yerde vazife aldık, konvoy geldi. Atatürk'ün arabası 1-2 metre kadar yakınıma durdu. Etrafındaki paşalarla, sivil ileri gelenlerle bir şeyler konuştular. Ben de içeri geçecek diye selama durdum, elimi indiremedim, 7-8 dakika elim selamda kaldı. Kaşını kaldırdı baktı ben selamdayım, 'Rahat' deyince elimi indirdim. Bir iki dakika daha konuştuktan sonra trene binip döndü. Ben böyle gördüm Atatürk'ü" demişti. Emekli polis Doğaner, Atatürk'ün bir süre sonra hayatını kaybettiğini ve kendisinin hala o zaman ki gibi üzüldüğünü ifade etmişti.

Reklam
Reklam

1935 yılında polislik mesleğine giren 4 çocuk babası Doğaner’in, Konya'da 1971 yılında kendi isteğiyle emekli olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: