Türkiye'nin en yaşlı kadın ve erkeği aranıyor

ANKARA (İHA) - AK Parti, Türkiye'nin en yaşlı kadın ve erkeğini tespit etmek için çalışma başlattı. Her ilin en yaşlı kadın ve erkeğinin kim olduğunu belirlemek amacıyla yoğun bir çalışma içerisine giren parti, şimdiye kadar 100 yaşın üzerinde çok sayıda yaşlı tespit etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin en yaşlılarını Ankara'da buluşturacak. Erdoğan'ın sağlık durumu elvermeyen yaşlıları ise evlerinde ziyaret etmesi planlanıyor. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, Türkiye'nin en yaşlılarını belirlemek ve 'yaşlı' haritasını çıkarmak üzere kolları sıvadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) da sunulan proje kapsamında her ilin en yaşlı kadın ve erkeği tespit edilecek. Çalışma kapsamında belirlenen kişilerden Türkiye'nin en yaşlı erkek ve kadını da belirlenecek.

Reklam
Reklam

AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, il nüfus müdürlükleri, il yaşlılar koordinasyon merkezleri ve ilçe mahalle temsilcilikleri aracılığıyla Türkiye'nin 81 ilindeki yaşlılara ziyaret düzenleyerek, çalışmaya start verdi. Parti, birçoğunun nüfus idaresinde kaydının olmaması nedeniyle en yaşlıları bulmakta zorluk yaşıyor. Şu ana kadar 30'a yakın ilin haritasını çıkaran AK Parti, tüm illerin en yaşlı kadın ve erkeğinin ortaya çıkarılmasının ardından ilginç bir organizasyona da imza atmaya hazırlanıyor. Tüm illerin en yaşlı kadın ve erkeğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile buluşturmayı planlayan AK Parti, Ankara'da bir gece düzenleyecek. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin en yaşlı kadın ve erkeklerine yemek vermesi bekleniyor. Gecede Türkiye'nin en yaşlı kadın ve erkeği de açıklanacak. Erdoğan'ın sağlık durumu elvermeyen, yatalak durumda olan yaşlıları ise evlerinde ziyaret etmeyi istediği öğrenildi. Başbakan'ın da isteği doğrultusunda kapsamlı bir çalışma yürüten AK Parti, şimdiye kadar 30 ildeki çalışmalarını tamamladı. Çok sayıda 100'ün üzerinde yaşlı tespit eden parti, şimdiye kadar en yaşlı kadın ve erkeğe Kahramanmaraş'ta ulaştı. Parti, Türkiye'nin en yaşlıları olarak Kahramanmaraş'ta 110 ve 112 yaşlarında 2 kişiyi tespit etti. Çalışmaya önümüzdeki günlerde son şeklinin verilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam