Türkiye'nin en yeni 7 stadyumu

Son yıllarda ülkemizde yapılan yeni stadyumlarla futbol dünyasına ayrı bir renk geldi. İşte İstanbul'dan Bursa'ya Konya'dan Antalya'ya biten 7 yeni stadyumu sizler için derledik...

VODAFONE ARENA


Vodafone Arena veya asıl adıyla "Vodafone Arena İnönü Spor Kompleksi", Beşiktaş İnşaat Yatırımları A.Ş. ve Kiptaş A.Ş. konsorsiyumu tarafından projelendirilen ve 2013 Haziran ayında mevcut Beşiktaş İnönü Stadyumu yıkılarak aynı yerde inşasına başlanan futbol stadyumu. Vodafone Arena'da ilk resmi karşılaşma 11 Nisan 2016 tarihinde Beşiktaş ile Bursaspor arasından oynanmıştır.

TÜRK TELEKOM ARENA


Türk Telekom Arena kapılarını 15 Ocak 2011'de açtı. Sarı-kırmızılı kulübün yeni stadı Türk Telekom Arena, muhteşem bir gösteri ile kapılarını açarken Recep Tayyip Erdoğan'ın stada gelmesiyle birkaç tatsız olay yaşanmıştı.o dönemin Başbakanı Erdoğan, Ajax maçı başlamadan bakanlarla birlikte stadı terk etmişti. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da yaşanan olaylar nedeniyle Ajax maçının ilk yarısının sona erdiği anda Türk Telekom Arena Stadı'nı terk etmişti.Galatasaraylı taraftarlar ise maçın sonunu beklemeden statdan ayrılmış, daha önce yapılacağı açıklanan gösterilerin ikinci bölümü ise yapılmamıştı.

Reklam
Reklam

BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADYUMU


Başakşehir Fatih Terim Stadyumu kapılarını 26 Temmuz 2014 tarihinde açtı. İstanbul Başakşehir Stadı’nın açılışı çok sayıda ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenin en önemli konuğu ise o deönemin Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Açılış maçında 15 dakika sahada kalan ve 3 gol birden atan Erdoğan, yeni açılan stadyumun adının Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu da duyurdu.

BURSA TİMSAH ARENA


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena Bursa Büyükşehir Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 21 Aralık 2015 tarihinde açıldı.

KONYA TORKU ARENA


Konya Büyükşehir Torku Arena, Konya şehir merkezinde yer alan, temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılmış ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlanmıştır. UEFA kriterlerine uygun, futbol topu şeklinde yeşil ve beyaz membranlarla kaplı 41.981 seyirci kapasiteli stadyumdur.

MERSİN ARENA


Mersin Arena, Mersin ilinin Yenişehir ilçesindE 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen çok amaçlı futbol stadyumu. 2013 Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışına ev sahipliği yapmıştır. XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleşen 32 spor branşında birçok müsabakaya ev sahipliği yapan stadyum, Akdeniz Oyunları sonrasında Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiştir. 23 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yapan stadyum, 25.534 seyirci kapasitesine sahiptir.

Reklam
Reklam

ANTALYA ARENA


Antalya Arena Antalyaspor'un iç saha maçlarını oynadığı 33 bin 32 kişilik koltuk kapasitesine futbol stadyumu.

26 Ekim 2015'te, Spor Toto Süper Lig 2015-16 sezonu 9. haftasındaki Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla resmi açılışı yapılan stadyumda ilk resmi gol de Beşiktaş'lı Necip Uysal tarafından kaydedildi.