Türkiye'nin farklı illerinden gelen gençler Hakkari'de buluştu

Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği koordinasyonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı...

Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği koordinasyonunda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı ve Hakkari Valiliği, Hakkari İl Özel İdaresi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 'Bilişimde Zirve' adıyla bir toplantı düzenlendi. 4 gün sürecek toplantıya Türkiye’nin farklı illerinden 81 genç katıldı.

Toplantıya, Vali Muammer Türker, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 81 ilden gençler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Hakkari Ati ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı İdris Ağacanoğlu, 81 farklı ilde bulunan gençlere yönelik gerçekleştirdikleri duyuru sonucu Edirne’den Ardahan’a, Antalya’dan Ordu’ya, İzmir’den Iğdır’a ülkenin dört bir yanından 81 gencin toplantıya katıldığını belirtti. Ağacanoğlu, "Hakkari’de gerçekleştirilin ilk Türkiye düzeyli toplantı olma özelliğini taşıyan zirvede, çevre konusunda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları sonucunda gençlerin katkısıyla toplantı sonucu bildirgesi hazırlanacaktır. Ayrıca zirve sonrasında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak “Yeşil Bilişim' konulu gençlik çalışmaları gerçekleştirilecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

HAKKARİ'NİN YAŞ ORTALAMASI 19,5

Hakkari Valisi Muammer Türker ise Türkiye’nin farklı illerinden gençleri bir araya getirenlere teşekkür etti. Türker, “Hakkari’nin ve Türkiye’nin nüfus yapısına bakarsak bu bize nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda fikir veriyor. Türkiye’de yaş ortalaması 28,5 civarında. Buna göre gelişmiş dünyanın Avrupa’nın yaş ortalamasına göre genç bir nüfusa sahibiz. Hakkari’ye bakarsak bu çok daha düşük. Hakkari’deki yaş ortalaması 19,5 civarındadır. Bu ne demek genç bir nüfusumuz var. Eğitim sektörünü ciddi şekilde ihtiyaç duyan, yönlendirmenizi ihtiyaç duyan ekonomik faaliyetlere henüz çok fazla girmemiş dolayısıyla devletin sivil toplumun ve ailelerin desteğine daha fazla desteği ihtiyaç duyan genç bir potansiyele sahipsiniz.” şeklinde konuştu.

4 gün sürecek toplantıda gençlere kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, çevre kuruluşları ve bilişim sektörü uzmanlarının katılacağı, zirvede bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (BTK) kalkınma bakanlığı, microsft, Türk telekom, çerve ve şehirçilik bakanlığı, greenpeace, eko gibi önemli kuruluşların da katılması ve birer sunum yapılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz