Türkiye’nin galibiyeti Azerileri sevindirdi

Bursa’da oynanan milli maçı Türkiye’nin kazanması üç gündür Ankara’da temaslarda bulunan Azeri milletvekillerini de sevindirdi.

Azeri Milletvekili Paşayeva “Sarkisyan ve Ermeniler o maçtan öyle üzüntüyle gittiler ya o benim için önemliydi” diye konuştu.

Ermenistan’la imzalanan protokollerle ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Azerbaycan Parlamentosu milletvekilleri başkentteki temaslarını sürdürürken, Meclis’te gazetecilerin soruları üzerine Bursa’da Ermenistan’la oynanan milli maçı değerlendirdiler. Azerbaycan Parlamentosu Bağımsız Milletvekili Ganira Paşayeva, Türkiye ile Ermenistan arasında oynanan karşılaşmadan Türkiye'nin galibiyetle ayrılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türk milli takımını kutladı. Fatih Terim başkanlığındaki milli takımdan başka birşey beklenemeyeceğini söyleyen Paşayeva, "Bu büyük ve güzel galibiyet için tebrik ederim. En azından Sarkisyan başta olmak üzere Ermenistan'dan gelenler o maçtan öyle üzüntüyle gittiler ya, o benim için önemliydi. Oraya gelip başka bir sonuçla gitmesini bir insan olarak beklemiyordum.“diye konuştu. Türkiye'nin çok güzel bir galibiyet aldığını kaydeden Paşayeva, Bursa'da toplanarak Azerbaycan bayrağı taşıyan insanları, Karabağ'ın işgalden kurtulmasından sonra Karabağ'a beklediklerini söyledi. Ankara temasları hakkında da bilgi veren Paşayeva, yaptıkları görüşmelerin ardından endişelerinin kalmadığını söyledi. Dağlık Karabağ'da bir çok arkadaşını ve akrabasını kaybettiğini söyleyen Paşayeva, 'Dün Başbakan'la ve CHP lideri Baykal'la da görüştünüz, hala bir endişeniz sözkonusu mu?' sorusuna şu karşılığı verdi:

Reklam
Reklam

"Bundan sonra artık endişemiz bitti diyebiliriz. Başbakan'la çok güzel bir görüşmemiz oldu. Azerbaycan insanı, Azerbaycan'daki işgal sona ermeden protokollerin geçmemesini bekliyor. Biz normalleşmenin karşısında değiliz ama adım atacak taraf Ermenistan’dır. Türkiye ortaya iyi niyetini koydu. Ermenistan'ın yaptıklarına rağmen iyi niyet göstererek görüşmelere gitti. Şimdi adım atacak taraf Ermenistan. Ermenistan adım atmadan bu protokollerin geçmesini istemiyoruz. Bize, 'Ermenistan Azerbaycan topraklarındaki işgalini sona erdirmeden ne o protokeller geçer, ne sınırlar açılır, ne ilişkiler kurulur, bu Ermenistan'a da iletilmiştir' mesajı verildi. Zaten bizim için de bu önemliydi. Herkese teşekkür ederiz. İnsanımıza bunu anlatacağız. Bu insanlarımız çok önemli çünkü bu adaletsizlikten insanımız yoruldu."

-“TARİH YAZILMASI ERMENİSTAN’A BAĞLI”-

Paşayeva, 'Sizce dün bir tarih yazıldı mı?' sorusuna, "Tarih yazılması Ermenistan'a bağlı. Her iyi niyetin iki tarafı olması gerekir. Türkiye ortaya bütün iyi niyetini koydu. Ermenistan bunun kıymetini bilirse olur, bilmezse olmaz" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

-“EMİN OLDUK Kİ TÜRKİYE AZERBAYCAN’I YALNIZ BIRAKMAYACAK”-

Azeri Milletvekili Kudret Hasan Guliyev de gazetecilerin soruları üzerine yaptıkları görüşmelerde Ermenistan'ın işgal ettiği Azeri topraklarından çıkmaması halinde bu protokollerin Meclis'ten geçmeyeceğinin vurgulandığını söyledi. Buna Azeri halkının çok sevineceğini kaydeden Guliyev, “Biz bugün emin olduk ki Türkiye Azerbaycan'ı yalnız bırakmayacak. Türkiye Azerbaycan'ı yalnız bırakırsa Azerbaycan'ı kaybeder. Dünyada ona olan saygınlığını da kaybeder. Kardeşini yalnız bırakana kimse saygı göstermez. Ben eminim ki kardeşlerimiz bunu biliyor" dedi. Azerbaycan’a destek olmanın Türkiye’nin kardeşlik borcu olduğunu ifade eden Guliyev, dün yapılan maçı izlediklerini ve çok duygulandıklarını kaydetti. Guliyev, Bursa'da Azerbaycan bayrağına gösterilen saygıdan büyük mutluluk duyduklarını belirterek üzüldükleri konunun Azeri bayraklarının stada alınmaması olduğunu söyledi.

ANKA