Türkiye'nin her yerinde eylem

2015 yılı için memura verilen 3+3 zam farklı şehirlerde protesto edildi.

2015 yılı için memura verilen 3+3 zam farklı şehirlerde protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri başta olmak üzere memurlar TBMM Dikmen Kapısı önünden İstanbul'a, Diyarbakır'dan İzmir'e Türkiye'nin dört bir yanında yaptıkları eylemlerle yüzde 12 zam istedi.

En ilginç görüntüler ise Bursa'da yaşandı.

İşte farklı yerlerdeki eylemlerden kareler...


Bursa'da, Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Yeniçeri kıyafeti giymiş memurlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı önünde bordro yaktı. Eylem sonunda ise bir temizlik görevlisi parti önündeki külleri süpürerek temizledi.

Reklam
Reklam

BURSA

Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, memurların zor şartlar arasında geçindiğini belirterek, "Hakları gasp edilmiş durumda, ülkede saraylar yapılırken, memura gelince para yok diyorlar" diye konuştu.


KIRIKKALE

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, 2013 Ağustos'unda imzalanan toplu sözleşme ile memurun diri diri toprağa gömüldüğünü ifade ederek, bu sözleşmenin memurlar ve emekliler adına adeta bir Sevr Antlaşması olduğunu söyledi.


KIRIKKALE

Memura yapılan zamları eleştiren Kamu Sen Kırıkkale üyeleri, Hüseyin Kahya Parkı önünde eylem yaptı.

Eylemde masaya konulan hıyar, pirinç, telefon, domates, pardösü ve mercimeğe yapılan zamlar ile memura yapılan zamlar karşılaştırıldı. Konuşmanın ardından memurlar bordolarını yaktı. Daha sonra kefen giyen memurlar, kefenli olarak diri diri tabuta konuldu.

Tabuttaki memurlar, diğer dünyada haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.


ANKARA

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM Dikmen kapısı önünde, konfederasyon üyeleri adına yaptığı açıklamada, Fransa'daki terör saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

ANKARA

Ağustos 2013'te imzalanan toplu sözleşmenin, memurların haklarını masa başında gasp ettiğini öne süren Koncuk, "2014'te memur maaşlarına yapılan 123 liralık zam, ortalama memur maaşında yüzde 5,2 artış demekti. Ama yıllık enflasyon yüzde 8,17 oldu" dedi.


ANKARA

oncuk, 4 kişilik bir ailenin temel harcamalarının, geçer yıl 403 lira arttığını ifade ederek, "Memur ve emeklilerin kayıplarının telafisi hayati derecede önemlidir. Biz, yüzde 12 ek zam taleplerimizi sonuna kadar dile getireceğiz. Biz memurlarımızın hakkını sonuna kadar müdafaa edeceğiz" diye konuştu.


İSTANBUL

Türkiye Kamu Sen üyeleri, memur ve emeklilere enflasyon farkı verilmemesi ve memurların ek zam talebinin karşılanmamasını protesto etmek amacıyla İstanbul Valiliği önünde maaş bordrolarını yaktı. Yüzde 12 zam isteyen memurlar, ‘hükümet zammını al başına çal' diye slogan attı.


İSTANBUL

Eylemde konuşan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, Ağustos 2014'te imzalanan toplu sözleşmeyi memurlar ve emekliler adına ‘Sevr anlaşması' olarak niteledi. Bostan, "Memurlarımızın hakları masa başında gasp edilmiş, sorunları yok sayılmış, 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlanmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

İSTANBUL

Hükümeti toplu sözleşme diye kapalı kapılar ardından gizli pazarlık yapmakla suçlayan Bostan, "Basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşme memur ve emeklilerin tam 730 gününü çalmıştır." şeklinde konuştu.

İşte eylemlerden kareler


ADANA


ADANA


ANTALYA


AYDIN


BALIKESİR


İSTANBUL


İZMİR


İZMİT


KARABÜK


KAYSERİ


MANİSA


MUĞLA


ŞANLIURFA


ŞANLIURFA


ZONGULDAK