Türkiye'nin Ikinci 500 Sanayi Kuruluşunda 3 Antalyalı Firma Yer Aldı

 İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından yayınlanan "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2012 Yılı Raporu"nda Antalya’dan üç firma yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’dan Ekiciler, Eti Elektrometalurji ve Antalya Enerji firmalarının ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldığını bildirdi. Budak, genel sıralamada Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2011'de 164'üncü sıradan geçen yıl 89'a, Eti Elektrometalurji A.Ş'nin 2011'de 262'nci sıradan geçen yıl 338'e, Antalya Enerji Üretim A.Ş'nin ise 2011'de 483'üncü sıradan geçen yıl 434'üncü sıraya çıktığını belirtti. İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Ekiciler'in 141,3 milyon lira, Eti Elektrometalurji'nin 97,9 milyon lira ve Antalya Enerji'nin 84,9 milyon lira olmak üzere toplam 324,2 milyon lira üretimden satış elde ettiklerini aktaran Budak, geçen yıl Antalya firmalarının bir önceki yıla göre toplam üretimden satış rakamının yüzde 9,9, toplam satış hasılatının ise yüzde 10,1 artış gerçekleştirdiğini açıkladı. Budak, oda üyeleri Ekiciler, Eti Elektrometalurji ve Antalya Enerji firmalarını başarısından dolayı kutlayarak, ileriki yıllarda Antalya’dan daha çok firmanın listede yer almasını diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: