Türkiye’nin ikinci yüz nakli Hacettepe Üniversitesi'nde yapılıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 21 Ocak’ta yapılan ilk yüz nakli ameliyatının ardından ikinci yüz nakli, Hacettepe...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 21 Ocak’ta yapılan ilk yüz nakli ameliyatının ardından ikinci yüz nakli, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştiriliyor. İzmir’de motosiklet kazasında hayatını kaybeden 40 yaşındaki M.K.’nın yüzü 25 yaşındaki Cengiz Gül’e, kol ve bacakları ise 27 yaşındaki Cengiz Çavdar’a naklediliyor.

Cengiz Gül’ün, 2 yaşındayken sobayı yakmak için atılan tinerin tutuşması sırasında televizyon patlaması sonucu yandığı öğrenildi. Gül’ün eniştesi Mustafa Oral, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin bir ay önce başvuruda bulunduğunu, bu sabah 03.30’da İstanbul’dan Ankaraya geldiğini ve sabah 09.00’da ameliyata girdiğini söyledi. Oral, “Çok mutluyuz. Daha iyi olacağını umuyoruz. Daha huzurlu mutlu olacak… Görüntüsünden huzursuzdu. Arkadaşlarının yanına, çevre ortamına girmek istemiyordu.” diye konuştu. Cengiz Gül’ün iki yıllık radyo televizyon bölümü mezunu olduğunu söyleyen Oral, yeğeninin spiker olmak istediğini, ameliyatının ardından bu amacına bir adım daha yaklaşacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Cengiz Gül’ün halası Münevver Oral, operasyon için bir ay önce başvurduklarını, yeğeninin yüz nakli olmak istediğini söyledi. Hala Oral, "Antalya’da yüz nakli olan Uğur Acar'ı görünce seviniyordu.” dedi. Oral, Cengiz Gül'ün, ailenin 5 çocuğundan biri olduğunu, babasının öldüğünü kaydetti.

Öte yandan kol ve bacakların nakledileceği Şevket Çavdar’ın, 1998 yılında arkadaşına yardım ederken elektrik akımına kapılarak kol ve bacaklarını kaybettiği öğrenildi.

Nakil haberlerinin televizyonda duyulmasıyla iş kazası sonucu iki kolunu kaybeden İbrahim Azat da hastane önüne geldi. 13 gün önce kol nakli için başvuru yaptığı söyleyen Azat, inşaat işçisi olduğunu, elektrik akımına kapılması sonucu kollarını kaybettiğini anlattı.

Hastane yetkililerinin ameliyatlarla ilgili resmi açıklamayı yarın sabah 09.00’da yapması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz