Türkiye'nin İlk İnovasyon Merkezi Yalova'ya Kurulacak

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Yalova'ya kurulacak Kalıp Sanayi OSB bünyesinde Türkiye'nin ilk, dünyanın...

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Yalova'ya kurulacak Kalıp Sanayi OSB bünyesinde Türkiye'nin ilk, dünyanın ise üçüncü inovasyon merkezi oluşturulacak.

Yalova Belediyesi tarafından oluşturulmak istenen Bilişim OSB Kocaeli'nde hayata geçince proje rafa kaldırılmıştı. Bu projenin hayata geçirileceği alana ise geçtiğimiz günlerde UKUB talip olduğunu açıkladı. Bilişim OSB müteşebbis heyetinde yer alan Yalova Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) yetkilileri ile UKUB yetkilileri arasında yapılan görüşmede mutabakata varıldı. Projenin detaylarını inceleyen Bilişim OSB müteşebbis heyeti adına bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Yalova'ya yılın ilk müjdesini verdi.

Reklam
Reklam

Kalıp Sanayi OSB içerisinde bir inovasyon merkez'nin de yer alacağını dile getiren Koçal, "Bilişim OSB'nin yerinde hayata geçecek olan Kalıp Sanayi OSB için protokol aşamasına gelindi. Bu proje içerisinde Bilişim OSB ruhuna uygun bir alt proje de yer alacak. Türkiye'nin ilk İtalya ve Portekiz'in ardından dünyanın 3'üncü inovasyon merkezi OSB bünyesinde olacak. Burada kalıp sanayiine gelişmiş yan sanayi üretiminin yanı sıra karbon elyaf konusunda da gelişmiş malzeme üretimi gerçekleştirilecek. Bu inovasyon merkezi ile Bilişim OSB anlayışı Kalıp Sanayicileri OSB ile bütünleşmiş olacak" dedi.

Başkan Koçal ise, "Biz de bu süreçte yer almak istiyoruz. Bu oluşumda ne kadar bir payla bulunacağımız ise Bilişim OSB müteşebbis heyetindeki diğer üyelerin kararları ile betleşecek. Biz İl Özel İdaresi, YTSO ve Yalova Belediyesi'nin proje içerisinde birer hisseyle yer almasının uygun olduğunu düşünüyoruz. Ancak İl Özel İdaresi ve YTSO kendi meclislerinde görüşüp kararlarını netleştirdikten sonra şubat ya da mart ayı meclisinde biz de projede yer alacağımızı karara bağlayacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: