Türkiye’nin İlk Kadın Milli Eğitim Müdürü 20 Kişinin Katıldığı Törenle Defnedildi

OSMANİYE (İHA) – Edirne’de kalp yetmezliği sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın Milli...

OSMANİYE (İHA) – Edirne’de kalp yetmezliği sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Müdürü Dane Carıllı, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde toprağa verildi.

Dane Carıllı’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere uzun süre yaşadığı ve öğretmenlik yaptığı Osmaniye’nin Kadirli ilçesine getirildi. Kadirli Merkez Camii'nde İlçe Müftüsü Orhan Öncü’nün kıldırdığı namazının ardından Carıllı'nın cenazesi, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Cenaze törenine Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, öğretmenler ve ailesi katıldı. Cenaze törenine protokolden başka katılımın olmaması ve görevliler harici törende yaklaşık 20 kişinin olması ise yakınlarını üzdü.

Reklam
Reklam

1926 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde dünyaya gelen Dane Carıllı, ilk ve orta öğrenimini Kadirli’de tamamlayarak 2. Dünya Savaşı sıralarında ailesiyle birlikte Edirne’ye göç etti. Adana Kız Öğretmen Okulu’nda eğitimini tamamlayan Carıllı, Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Burgaçlı köyünde öğretmenliğe başladı. Başarılı çalışmaları sonucu 1968 yılında Kadirli ilçesine atanan Carıllı, ilçede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Türkiye’nin ilk kadın ilköğretim okulu müdürü olarak göreve başladı. Çalışmalarıyla Milli Eğitim Teşkilatı’nın da ilgisini çeken Carıllı, 1968 yılında Kadirli’de bulunan tüm okulların bağlı bulunduğu şimdiki adıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirildi. Böylece Türkiye’nin ilk kadın milli eğitim müdürü unvanını da alan Dane Carıllı, uzun süre bu görevini sürdürdü. 1985 yılında emekli olan ve Edirne'de yaşamına devam eden Dane Carıllı, geçtiğimiz günlerde kalp yetmezliği şikayetiyle kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz