Türkiye’nin İlk Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Denizli-çivril’de Açılıyor

Atasay Mücevherat Onursal Başkanı Atasay Kamer’in katkılarıyla kurulan Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Organik...

Atasay Mücevherat Onursal Başkanı Atasay Kamer’in katkılarıyla kurulan Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Kamer, Türkiye’nin öğrenci alacak ilk Organik Tarım İşletmeciliği bölümüne gelecek 60 öğrenciye yemek ve yurt bursu vereceklerini açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü ile Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Organik tarım sektörünün aradığı uzman kadronun yetiştirilmesinin hedeflendiği bu bölüm, Türkiye’de faal olarak hizmet veren ilk Organik Tarım İşletmeciliği bölümü olacak.

Reklam
Reklam

Küreselleşmenin beraberinde getirdiği negatif çevresel etkenlerin günümüz tarımını tekrar doğal alanlara yönelttiğini anlatan Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şevket Civelek, “Tüketiciler artık her ürünün doğal olanını tercih ediyor. Bu eğilim Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü ile ne kadar isabetli bir karar aldığımızın göstergesidir. Çivril’de organik tarım sahaları ve seraları kurularak, buralarda üretim yapılacaktır. Denizli’nin iki katı kadar aktif çiftçisi olan Çivril’de çiftçilerin de okulla bağlantısı olacak. Bu tür üretimler yapan tesisler ve laboratuarlar gün geçtikçe artacağından öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş olanağı bulabilecek” dedi.

Atasay Mücevherat Onursal Başkanı Atasay Kamer ise “Çivrilli olarak Çivril’in Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu gibi bir okulu çoktan hak ettiğini düşünüyorum. Eğitime, eğitmene ve eğitilip-öğretilene olan sevdamızdan üzerimize düşen maddi ve manevi her konuda yardıma hazırız” dedi. Kamer şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“En büyük dileğim okulumuzu gelecekte kütüphanesi, sosyal tesisleri ve barınma imkanlarıyla uluslararası standartlara sahip bir kampus olarak görebilmek. Bunun için gerekli tüm yardımları yapmaya hazırım. Böylelikle Çivril’in akademisyenler ve üniversiteliler için cazip bir merkez haline geleceğine inanıyorum. Çok başarılı öğrencilerin okulumuzu tercih etmesini istiyorum. Okulda sadece kalifiye eleman değil, akademisyen de yetiştirilmesini görmeyi arzu ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: