Türkiye'nin İlk Tema Parkı Jurassıc Land

Türkiye'nin ilk tema parkı ve Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alan Jurassic Land, Forum İstanbul...

Türkiye'nin ilk tema parkı ve Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alan Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nin bağımsız bir kanadında 10 bin metrekarelik dev bir alana kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı bir "edutainment" projesi olan Jurassic Land, eğlendirirken bir yandan da eğiterek yerli ve yabancı turistlerin, okul gruplarının ve ailelerin iyi vakit geçirebilecekleri bir aktivite alanı yarattı. Jurassic Park'ın tasarımcısı Amerikalı NK& Associates tarafından kurgulanan tesis, aylarca süren Ar-Ge ve tasarım süreci ve Türk mimar, mühendis ve sanatçılarının yoğun çalışmaları sonucunda hayata geçirildi.

Reklam
Reklam

Yetmiş kadar iskelet ve animatronik dinozorun yer aldığı Jurassic Land, içinde, dinozor yumurtaları, iskeletler, rölyefler ve hareketli görsellerinin sergilendiği ve içinde dev bir mağara barındıran müze, Türkiye'nin en büyük dört boyut-altı efekte sahip hareketli sineması, fantastik bir senaryo eşliğinde rehberlerle gezilen beş üniteli bilim merkezi, genel amaçlı fuarlar, kongreler ve çeşitli davet ve organizasyonların gerçekleştirebildiği, 1000 metrekare kapalı ve 2000 metrekare teras alanı olmak üzere toplam 3000 metrekarelik etkinlik ve organizasyon alanı, atölye çalışmaları, doğumgünü ve türlü aktivitelerin yapıldığı 200 metrekarelik özel etkinlik alanı, tematik ürünlerin yer aldığı mağaza, birbirinden lezzetli alternatiflerin bir arada bulunduğu, 700 metrekare terasa sahip Jura Café & Restaurant gibi farklı bölümler bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: