Türkiye'nin ilk tüp bebeği 18 yaşına girdi

DENİZLİ (İHA) - Türkiye'nin ilk tüp bebeği olan Dilek Katrancı, 18 yaşına girdi.

Denizlili Türkay-Birsel Katrancı çiftinin tek çocuğu olan 18 yaşındaki Dilek Katrancı, 1988 yılında tüp bebek yoluyla Almanya'da dünyaya geldi. O yıllarda Samsun'da tekstil ürünleri pazarlaması yapan Türkay-Birsel Katrancı çifti, 17 yıl çocuk sahibi olamadıktan sonra tüp bebek uygulaması ile kızlarına kavuşurken, Dilek Katrancı da Türkiye'nin ilk tüp bebeği olarak kayıtlara geçti.

Dilek Katrancı, 18. yaş gününü gittiği Bil Dershanesi'nde öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kutladı. Oldukça heyecanlı görünen Dilek, önce kendisi için hazırlanan doğum günü pastasının üzerindeki mumları söndürdü.

Reklam
Reklam

Dershane kurucusu Necati Karaçay tarafından kendisine verilen ve güzel temennilerin yazıldığı plaketi alan Dilek Katrancı, daha sonra doğum günü pastasını kesti ve arkadaşlarına kendi elleriyle ikram etti.

18 yaşına girmenin heyecanını yaşayan Dilek Katrancı, tüp bebek olmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Herkesten farklı bir özelliğim olması güzel. Aslında çok da farklı değilim. Çevremdeki herkes farklı olduğumu düşünüyor. Ancak ben de herkes gibi bir insanım. Sadece yapılış konusunda farklıyım. Tüp bebek olmak güzel bir duygu" diye konuştu.

Üniversiteye hazırlanan Dilek Katrancı, İngilizce öğretmeni olmak istediğini söyledi. Dilek Katrancı'ya 18.doğum günü hediyesi olarak doğduğu gün hastanede çekilmiş çerçeveli fotoğrafı hediye edildi.