Türkiye'nin ilk yatılı İHL öğrencileri Fethiye'de buluştu

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiye'nin yatılı ilk imam hatip lisesi olan Konya İmam...

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiye'nin yatılı ilk imam hatip lisesi olan Konya İmam Hatip Devlet Yatılı Okulu'ndaki sınıf arkadaşlarıyla yemekte bir araya geldi.

DSİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen akşam yemeğine Ali Boğa'nın yanı sıra aynı sırayı paylaştığı 40 arkadaşı katıldı. 1963-1975 yılları arasında Konya İmam Hatip Devlet Yatılı Okulu'ndan ortaokul ve lise öğrenimi gören arkadaşların buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Okul yıllarını yeniden yaşayan Milletvekili Ali Boğa, vefat eden arkadaşlarının üzüntüsünü hayatta olan arkadaşlarıyla birlikte yaşadı. Yemeğe katılanlar sağlık ve işleri nedeniyle gelemeyenlerle telefon aracılığı ile telekonferans yaparak hasret giderdi.

Reklam
Reklam

Ortaokul ve lise arkadaşlarını bulmakta zorlandıklarını anlatan Ali Boğa, bunun için yaklaşık 1 aydır çalıştıklarını söyledi. Yemekte bir araya gelen grubun Türkiye'nin ilk yatılı imam hatip lisesi öğrencileri olduğuna dikkat çeken Boğa, "Bizim zamanımızda ilkokuldan sonraki süreç ya yatılı olurdu yada hiç olmazdı. Yatılı okullara gitmek için de sınavları kazanmak gerekiyor tabi. Ben de Konya'daki devlet yatılı imtihanına girerek Konya'ya yatılı olarak okumaya gittim. Aynı dönemde benim gibi bu imtihanı kazanıp Muğla'dan okumaya gelen arkadaşlarımız ile bu akşam bir araya geldik. Eski günleri yad edip anılarımızı tazeledik. Halk arasında bilinen bir şey var biz burada bugün onu da yıkmak istedik aynı zamanda. Yüksek mevkilere ulaşanlar eski dostlarını siler anlayışını sildik biz bugün." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: