Türkiye’nin ilk zarafet okulu

Türkiye’de alanında ilk ve tek eğitim kurumu olan Zarafet Akademi, 7’den 70’e herkese adabı muaşeret kurallarını öğretiyor.

Siyasetçilerden, iş adamlarına, çalışanlardan, ev hanımlarına kadar her yaştan ve her meslek grubundan kişilerin yoğun ilgi gösterdiği akademinin kurucusu ise alanında ünlü zarafet uzmanı Gökhan Dumanlı.

Eğitimlerde, yürüyüş ve duruş bozukluklarının düzeltilmesinden, doğru ve etkin oturma kalkmaya, kişilerin kendilerindeki potansiyeli fark etmelerini sağlayan iletişim derslerinden, olmak istedikleri kişiyi ortaya çıkaran imaj yönetimine, masa kültürü ve düzeninden, ast – üst ilişkilerine ve beden dilinin doğru kullanımına kadar yoğun ve temel bir eğitim sunuluyor.

Reklam
Reklam

Gökhan Dumanlı ‘hepimiz doğuştan gelen bir takım özelliklere sahibiz. Temel zeka durumları, fiziksel özellikler ve bazı yetenekler gibi. Ve biz eğitimlerimizde kişilerin sahip olduğu tüm özellikleri fark etmelerini ve bunları herkesin hayranlık duyacağı bir şekle dönüştürme kapasitesine sahip olduklarını gösteriyoruz’ diyerek; doğru ve etkin bir ilk izlenimin önemine vurgu yapıyor.

İşte Eğitimlerde de Geçen Herkesin Bilmesi Gereken Önemli Noktalar:

Güçlü bir selamlaşma için dik durulmalı, avuç içleri birbirine değecek şekilde el kavranmalı, göz teması kurulmalı ve sahici bir tebessüm ile de bunlar desteklenmelidir.
Bir kadın ve erkek ilk karşılaştığında önce kadının elini uzatması beklenmelidir.
Her zaman ilk önce erkek kadına tanıştırılır. Diğer bir deyişle takdim edilir.
İş hayatında ast üste tanıştırılır.
Erkekler bacak bacak üstüne attıklarında sol bacaklarını sağın üzerine atmalı ve ayakuçları her zaman karşıyı göstermelidir.
Kadınlar sağ bacaklarını solun üzerine atmalı ve hafif yan oturmalıdırlar.
Doğru bir yürüyüş için karın içeri çekilmeli, kollar hafif salınmalı, yüz yere paralel olmalı ve ayakuçları karşıyı gösterecek şekilde dik bir duruşla yürünmelidir.
Kadın ve erkek birlikte yürürken erkek her zaman cadde tarafında olmalıdır.
Restorana girişte erkek önden gitmeli ve kapıyı açarak eşine kolaylık sağlamalıdır.
Bir aracın en önemli yeri arka sağ koltuktur. İkinci önemli yeri arka sol koltuk ve daha sonra şoför yanı ve arka orta gelir. Kadınların yeri her zaman arka sağ ve sol koltuklardır.
Restoranda servis personeli ile göz teması kurularak iletişim kurulmalıdır.
Yemek sırasında çatal ve bıçak kullanımı dıştan içe doğru olmalıdır.
Bez peçete sadece kucağa yerleştirilmelidir.
Hesap ödenirken mutlaka bahşiş bırakılmalıdır.
Telefon en fazla dört kez çaldırılmalı ve telefonu açan kişinin görüşmeyi sonlandırması beklenmelidir.
Hasta ziyaretlerinin süresi en fazla 15 – 20 dakika olmalı ve hastaya ‘neyin var’ sorusunun asla sorulmaması gerekiyor.

Reklam
Reklam