Türkiye’nin iş garantili fakülteleri otellere eleman yetiştiriyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ)’ne bağlı Alanya fakültelerinde öğrenciler iş garantili eğitim alıyor. AÜ Alanya İşletme Fakültesi,...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ)’ne bağlı Alanya fakültelerinde öğrenciler iş garantili eğitim alıyor. AÜ Alanya İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine iş garantisi veriyor.

AÜ Alanya Fakülteleri’nin düzenlediği ‘istihdam fuarı’ Alanya İşletme Fakültesi ek binasında yapıldı. Çoğunluğu otel olmak üzere 55 işletmenin katıldığı fuarda iş adamları ile öğrenciler karşılıklı iş görüşmeleri yaptı. Fuara desteği olan öğrenci ve öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verilirken fuara katılan işletmelere de katılım belgesi verildi. Fuarın açılış konuşmasını yapan AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya’da bulunan 3 fakülte ile 1 meslek yüksek okulunun öğrencilerine iş garantisi verdiğini söyledi. Yapılan bu fuarların amacının öğrencilere iş vermek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güngör, 3 bini geçkin öğrencileri bulunduğunu belirtti. Öğrencilerinin tamamının iş sahibi olduğunu ifade eden Güngör, bunun öğrenciler için çok büyük bir avantaj olduğunu kaydetti. Otellerin en büyük problemlerinden birinin kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu belirten Güngör, fakülte olarak bu ihtiyacı karşıladıklarını söyledi. Bu yıl 4.’üncüsünü düzenledikleri geleneksel istihdam fuarının daha çok katılımla gerçekleştiğini belirtti. Güngör, “Alanya öğrenciler açısından Türkiye çapında en büyük avantaj. Çünkü yazın cıvıl cıvıl çalışan otellerde iş imkanı bulabiliyorlar. İşsiz kalan öğrencimiz yok. Varsa gelsin işe yerleştirelim. Öğrencilerimiz kış aylarındaki fakültelerde eğitimlerini yaz aylarında teorik olarak otellerde para kazanarak tamamlıyor. Otel işletmelerinin de tercihi üniversite öğrencileri oluyor. Çünkü fakültelerimiz öğrencileri iyi yetiştiriyor.” dedi.

Reklam
Reklam

ALTSO’NUN BÜTÜN FİNANSMANI EĞİTİME GİDİYOR

Fuara katılan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, bu yıl okullarında ilk 3'e girenlere ALTSO olarak iş imkanı vereceklerini söyledi. Bundan böyle okullarında 1. olan öğrenciye ALTSO olarak iş garantisi vereceklerini kaydeden Aydoğan, oda olarak bütün finansmanlarını eğitime ayırdıklarını ifade etti. Eğitime çok önem verdiklerini ifade eden Aydoğan, Alanya’nın hem fakülte sayısını hem de öğrenci sayısını arttıracaklarını kaydetti. Şu anda 3 bin civarında olan öğrenci sayısını 20 bine çıkartmayı hedeflediklerini belirten Aydoğan, bunun için destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra katılımcı otel işletmelerinin bulunan stantlarına ziyaret eden AÜ İşletme Fakültesi Dekanı Dr. Prof. Güngör, AÜ Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Akın Altun, AÜ Alanya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk, ALTSO Başkanı Aydoğan, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve öğretim görevlileri sırayla katılım belgesi dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: