'Türkiye'nin katılımı katkı sağlayacaktır'

Sofya (AA) - Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımı, medeniyetler bütünlüğüne büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Ali Babacan, Bulgaristan Avrupa Enstitüsü ile Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği tarafından başkent Sofya'da düzenlenen "Türkiye'nin AB üyeliği süreci ve Türk ekonomisi" konulu konferansta bir konuşma yaptı.

Avrupa Birliği'nin genişlemesinin, kimi çevrelerin ileri sürdüğü gibi sorun yaratmayacağını, tersine mevcut sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirten Babacan, "Avrupa Birliği, acaba kurucu 6 ülkeyle sınırlı kalsaydı bugün ne kadar güçlü olabilirdi? Avrupa Birliği genişledikçe güçlenmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan kimi çevrelerin yaratmaya çalıştıkları olumsuz atmosferin yavaş yavaş yok olduğunu vurgulayan Babacan, "Reformlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz, ulaşacağımız sonuçtan ziyade bu süreçte gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz reformlara daha fazla değer veriyoruz" diye konuştu.