Türkiye'nin kredi notu gözden geçirilecek

Tokyo (AA)- Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin halen döviz cinsinden BB(-) olan kredi notunu, çok yakında yeniden gözden geçirmeye hazırlanıyor.
Türkiye'nin ekonomik görümünü "olumlu" olarak belirleyen JCR, Türkiye ekonomisindeki gelişmelerden memnun. Kuruluş bu nedenle, Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesine yönelik olarak, mevcut kredi notunu yeniden gözden geçirecek.

"Makro ekonomik performanstaki olumlu gidiş, AB ile ilişkiler ve reform programı, IMF ile yürütülen program ve IMF desteği, Türkiye'nin jeopolitik önemi" olumlu gelişmeler olarak sıralanırken, "mali pozisyondaki zayıflama, yüksek kamu borcu, dış borç ve Irak'daki siyasi istikrarsızlığın muhtemel etkisi de", negatif faktörler olarak
sıralandı. JCR Türkiye analisti Yoshihiko Tamura, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ve bu çerçevede kredi notuna olumlu baktıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Tamura, Türkiye ekonomisindeki en olumlu gelişmenin ise yapısal reformlarla sürdürülen makro ekonomik istikrarın yanı sıra Doğrudan Yabancı Sermaye girişindeki ciddi artış olduğunu vurguladı.