Türkiye'nin kuzeyi yağışlı

Türkiye’nin kuzeyi, Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Niğde, Aksaray çevrelerinde sağanak yağış görülecek.

ANKARA (ANKA)– Türkiye’nin kuzeyi, Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Niğde, Aksaray çevrelerinde sağanak yağış görülecek. Batı Karadeniz bölgesinde ise, öğle saatlerinden sonra yağış olacağı tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Türkiye’nin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Reklam
Reklam

-BÖLGELERE GÖRE HAVA-

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik) ile sabah saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri sağanak yağışlı.

Ege: Doğusu parçalı bulutlu, Kütahya çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık.

Akdeniz: İç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş ile Adana ve Mersin'in kuzey ilçeleri); gece saatlerinde Doğu Akdeniz kıyıları (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, Eskişehir çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Karaman, Konya, Niğde, Aksaray ile hafif olmak üzere Ankara, Kırıkkale ve Yozgat, gece saatlerinde Sivas çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren orta kuvvette olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Amasya ve Çorum, akşam saatlerinde Samsun çevreleri, gece bölge geneli kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı parçalı bulutlu.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek. (ANKA)