Türkiye’nin nükleer enerjiye ilgisi ‘Kıyamet Saati’ni ileri aldırdı

Dünyanın sonunu sembolik olarak gösteren ‘Kıyamet Saati’ 1 dakika ileri alındı. Bilim insanları, Türkiye, Endonezya...

Dünyanın sonunu sembolik olarak gösteren ‘Kıyamet Saati’ 1 dakika ileri alındı. Bilim insanları, Türkiye, Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin artan nükleer enerji ilgisi ile Fukuşima Santrali’nde yaşanan felaketi gerekçe gösterdi.
ABD'nin Japonya'ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra, 1947'de New York'ta oluşturulan ve insanlığın bir felakete ne kadar yakın olduğunu temsil eden ‘Kıyamet Saati’, artık gece yarısına 5 dakika kalayı gösteriyor.
Saati kuran Atom Bilimcileri Bülteni’nin şimdiki direktörlerinden Kennette Benedict, bilim haberleri yayınlayan LiveScience internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye, Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin artan nükleer enerji ilgisi ile Fukuşima Santrali’nde yaşanan felaketin önemli etkenler arasında olduğunu söyledi.
George-Mason Üniversitesi’nden Allison Macfarlan, Washington'da düzenlenen basın toplantısında, iki yıl önce dünya liderlerinin karşı karşıya kalınan tehditlere karşılık verilebileceğini düşündüklerini, ancak bu eğilimin devam etmediğini, aksine tersine gittiğini kaydetti. Macfarlan, saatin şu anki durumunun 2007'dekiyle aynı olduğunu ifade etti.
1947'den beri 19 kez ayarlanan ‘Kıyamet Saati' nükleer silahların yayılması ve yasaklanması konusundaki müzakereler, sivil nükleer gücün yayılması, nükleer terörizm tehlikesi ve iklim değişikliğinin dünya için tehdit oluşturması gibi gelişmelere göre değiştiriliyor. Saat son olarak 2010'da 1 dakika geri alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz