Türkiye'nin öteki yüzü

ANKARA(ANKA)- Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 477 dolara ulaştığının açıklandığı gün, Türkiye'nin öteki yüzünü ortaya koyan bir mektup mail zincirine dönüştü.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in adını taşıyan Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi Müdürü Dilek Tatar'ın imzasını taşıyan kampanya maili Türkiye'deki gelir dağılımındaki adaletsizliği de ortaya koydu. Vatandaşların sadece "atıklarına" talip olan Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi öğrencileri, kermeslerde kullanılmak üzere "kaçık çorap, kırık biblo, ambalaj kağıdı" gibi çöpe gidecek malzemelerin kendilerine gönderilmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Kız Meslek Lisesi Müdürü Dilek Tatar, kimileri için eski veya çöp olarak değerlendirilen eşyaların, Türkiye'nin bir başka bölgesinde, okumak isteyen kız öğrenciler için taşıdığı önemi gönderdiği e-postalarda şöyle anlattı:

"Sizden okul olarak bir ricamız olacak. Lütfen yanlış anlaşılmasın, değerlendirebildiğiniz ürünlere değil, sadece çöpe atmayı düşündüğünüz ürünlere talibiz. Örneğin kaçık çorap. Kırılmış bir biblo, sökülmüş, yırtılmış, yıpranmış bir giyecek gibi. Veya, hani bir şeyin ambalaj kağıdı, onun kurdelesi gibi… Okulum tam gün bir okul ve öğrencilerim genel olarak köylerden geliyor ve o yüzden öğle yemeği yiyemiyorlar. Onlara öğle yemeği çıkarabilmek için öğretmen arkadaşlarımla birlikte kermes düzenliyoruz ve bu atık materyalleri değerlendiriyoruz. Bu konuda duyarlı olursanız ve bir kişi de olsa çevrenize iletirseniz çok sevinirim. Unutmayın sizin o çöp dediğiniz şey bir kız öğrencinin bir öğün de olsa karnının doymasına yarayacak."