Türkiye’nin Tüm Renkleri Bursa’da Buluştu

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından dernekler arasındaki iş birliğini artırmak maksadıyla...

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından dernekler arasındaki iş birliğini artırmak maksadıyla her ay düzenlenen toplantıların sonuncusu Ağrı İli ve İlçeleri Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 21 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisi katıldı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa’nın ülke ve bölgesi için önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, bu misyona uygun çalışmalar yaptıklarını belirtti. 4 meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle örnek projeler geliştirdiklerini ifade eden Pala, kendilerini her zaman destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Recep Altepe’ye teşekkür etti. Yöreleri temsil eden derneklerin katılımıyla yaptıkları toplantıların artık bir sisteme oturduğunu dile getiren Pala, “Bursa’da bulunmanın ve yaşamanın bir sorumluluğu var. Bizler bunun bilincindeyiz. Ülkemize örnek olan bu toplantıları Türkiye’nin her köşesine taşıyacağız. Ülkenin birliği ve beraberliğini isteyen insanlarla bir araya geliyoruz. Türkiye’nin büyümesini istiyoruz ve üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde koşturacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu topraklarında yaşayan insanların her zaman kuvvetli olması gerektiğini söyleyen Pala, Türkiye’nin tekrar büyük devlet olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Millete görevler düştüğünü de hatırlatan Pala, “Devlet, milletin seçtiği hükümetler tarafından kendi kendini revize ediyor. Darbelere karşı yapılan hukuk mücadelesinde yol alındı. Ekonomimiz de dünya çapında bakıldığında dimdik ayakta durmuştur. Milletimiz de bir ve beraber olduğunu ortaya koymalıdır. Türkiye’nin güçlü olması demek, çevresine yardımcı olması demektir” diye konuştu.

Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç ise, bir zamanlar milleti birbirine düşürmeye çalışanların var olduğuna dikkat çekerek, “Oysa doğunun herhangi bir vilayetinde Kürt vatandaşımız sıkıntıya girdiğinde batıdaki vatandaşımızın yanına gelerek kapı komşusu oluyor. Kavga olsaydı vatandaşımız Ağrı’dan Bursa’ya gelir miydi? Bu fitne maya tutmayacaktır. Bu noktada hemşehri dernekleri çok uyanık ve dikkatli olmalıdır. Bursa 81 şehri ve Balkanları kendi bağrında barındıran çok renkli ve zengin şehirdir. Bursa’daki bir sıkıntı tüm şehirleri ve Balkanları sıkıntıya sokar. Bu sıkıntıların giderilmesinde Bursa Kent Konseyi, Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu ve hemşehri dernekleri tarafından düzenlenen toplantıların büyük önemi var. Gittiğim her yerde bu çalışmaları anlatıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: