"Türkiye'nin Yeni Anayasa Ufku" konferansı

Prof. Dr. Mümtazer Türköne, anayasanın herkesin anlayabileceği kurallar bütünü olması gerektiğini belirterek, "Herkesin demokratik sistemi anlaması ve kullanabilmesi gerekir. Bunun

Prof. Dr. Mümtazer Türköne, anayasanın herkesin anlayabileceği kurallar bütünü olması gerektiğini belirterek, "Herkesin demokratik sistemi anlaması ve kullanabilmesi gerekir. Bunun yolu da herkes tarafından anlaşılır bir anayasaya sahip olmaktan geçer" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Konferans Salonu'nda Politika ve Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Yeni Anayasa Ufku" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, anayasanın herkesin anlayabileceği kurallar bütünü olması gerektiğini belirtti. Türköne, "Herkesin demokratik sistemi anlaması ve kullanabilmesi gerekir. Bunun yolu da herkes tarafından anlaşılır bir anayasaya sahip olmaktan geçer" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Devletin insanların kendi arasında yaptığı sözleşmeden doğduğunu ifade eden Türköne, "Kendi aramızda sözleşme yaparak kendi hak ve yetkilerimizi devlet dediğimiz, devlet iktidarını kullanan kurumlara devrediyoruz. Bunu yaparken gözeteceğimiz en önemli konu, bizim adımıza bu yetkileri kullanan kişiler ve kurumların yetkileri suistimal etmemesidir" ifadesini kullandı.

Demokrasinin uygulanabilmesi için demokrasinin anlaşılması gerektiğini dile getiren Türköne, anayasaların da insanların temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alan metinler olduğunu ve herkesin anlayabileceği kurallar bütünü olması gerektiğini bildirdi.

Türköne konuşmasının ardından salondaki katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferans sonunda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türköne'ye plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: