Türkiye’ye Gelen Yabancı Ziyaretçi Sayısı Arttı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 aylık dönemde yüzde 0,5 artarak 28 milyon 665 binden 28 milyon 807 bine yükseldi.

Verilere göre, Ocak-Ekim dönemimde Türkiye, ana pazarı olan Almanya’dan yüzde 4,7’lik gelişme ile 4,6 milyon ziyaretçi ağırlarken, Rusya pazarı da yüzde 3,1’lik yükselişle 3,4 milyonu yakaladı. Aynı dönemde İngiltere pazarındaki gerileme yüzde 5 dolayına geriledi. Türkiye bu pazardan 10 ayda 2,3 milyon kişi ağırladı.

Reklam
Reklam

Türkiye bu yıl düşüşe geçen İran pazarında yüzde 36 dolayında küçülerek 1 milyon bandına inerken, Suriye’deki düşüş de yüzde 34 oldu. Bu pazardan gelişler de 500 bin dolayına indi.

10 aylık dönemde Avrupa pazarları yüzde 0,2 artış gösterirken, BDT pazarlarındaki iyileşme yüzde 6,7 oldu. Hacim küçük olsa da Afrika bölgesinden gelenlerde yüzde 66 dolayında gelişme kaydedildi. Amerika ve Asya pazarlarında ise gerileme yaşandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: