Türkiye'ye izin dindar Siyonistleri kızdırdı

Arutz Sheva sitesi, Ankara'nın NATO'da İsrail'i "baltalamayı sürdürürken" İsrail'in, Türkiye'nin Gazze'ye malzeme ve uzman göndermesine izni vermesini sert dille eleştirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Lerman ise, "Türkiye'nin İsrail'in NATO faaliyetlerine katılımını bloke etme çabalarının ittifaka zarar verdiğini" öne sürdü.

İsrail hükümetinin Türkiye'nin, bir hastane için Gazze'ye malzeme götürmesine izin vermesi, ilişkilerdeki ciddi bozulmayı onarmaya yönelik bir "jest" olarak yorumlanırken bu adım, dindar Siyonistler arasında öfke yarattı.

Dindar Siyonist yaklaşımı ile bilinen Arutz Sheva sitesi, "İsrail, Ankara'nın NATO'da İsrail'i baltalama girişimlerine rağmen Türkiye'ye Gazze'ye malzeme ve uzmanları göndermesine izin verdi" dedi.

Reklam
Reklam

"Ankara'nın, başta NATO'da olmak üzere uluslararası alanda İsrail'i taciz etmeyi sürdürdüğü" iddiasına yer verilen haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kudüs'e yönelik tehdit edici tutumunu sürdürürken İsrail'in yine diplomatik bağlarını onarmaya çalıştığı" öne sürüldü.

Arutz Sheva, iki ülke arasındaki ilişkilerin kötüleşmesindeki faktörlere değinirken Mavi Marmara gemisinin hiçbir yardım taşımadığının ortaya çıktığını savundu.

"TÜRKİYE NATO'YA ZARAR VERİYOR"

Bu arada, siteye göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Eran Lerman, başlıca Amerikan Yahudi örgütleri başkanları ile Kudüs'te yapılan bir toplantıda, "Türkiye'ye, NATO faaliyetlerine İsrail'in katılımını bloke etme çabalarının İsrail'den çok ittifakın yeteneklerine zarar verdiğinin anlatılması gerektiğini" söyledi.

Lerman "Türkiye'nin, vatandaşlarını Suriye'nin füze ateşinden korumak amacıyla Patriot füzelerini ve askerlerini sağlayan NATO'nun yeteneklerini baltalamasının uygun bir hareket olmadığını" savunduğu konuşmasında ayrıca "Ekonomik ilişki, her zamankinden iyi ve Türkiye'de ortak şeylerin olduğu idrak ediliyor" sözlerini de kullandı.

Reklam
Reklam