Türkiye'ye Kamplar Ve Kamplar Dışında 400 Bin Suriyeli Mülteci Var

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de kamplarda ve kamplar dışında 400 bin Suriyeli...

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’de kamplarda ve kamplar dışında 400 bin Suriyeli sığınmacının yaşadığını belirterek, Suriye’de düzen tesis edilinceye kadar insanları misafir edeceklerini söyledi.

Eskişehir’e bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için gelen Akar, Yönetim Kurulu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akar, zalim bir diktatörün elinden kaçarak Türkiye’ye sığınmış insanlara kucak açmanın insani bir görev olduğunu ifade ederek, “Suriyeli sığınmacılar dediğimiz misafirlerimiz yaklaşık 2,5 seneden beri bizim misafirimiz olarak Türkiye’de yaşıyorlar. Şuanda kamplarda yaşayan Suriyeli sığınmacılarımızın sayısı 200 bini bulmuştur. Bunlar AFAT’ın kontrolünde Türk Kızılayı’nın barınma ve beslenme faaliyetlerini yerine getirmesiyle misafir edilmektedir. Yalnız tahmin edilen rakamlara göre bu kampların dışında da 200 bin kişilik bir grup, kendi imkanlarıyla Türkiye’de yaşamaya çalışmaktadırlar. Tabi zalim bir diktatörün zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınmış olan bu insanlara kucak açmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak bizim insan olarak en tabii insani görevimizdir. Bu görevimizi seve seve yerine getiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“İNŞALLAH DAHA ZOR DURUMDA KALMAZLAR, İNŞALLAH DAHA FAZLA İNSAN GELMEZ”

‘İnşallah daha zor durumda kalmazlar, inşallah daha fazla insan gelmez’ diyen Akar, yetkililer olarak Suriyelilere en iyi misafirperverliği yapmaya çalıştıklarını da kaydederek şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz 16 metrekarelik çadırda 2,5 sene geçirmek hiç de kolay bir iş değildir. Ama Türk milleti ve Türk milletinin merhamet eli olan Türk Kızılayı ve AFAT bu misafirlerimize evlerini aratmamak için tüm misafirperverliğini göstermektedir. Milletimizde gereken fedakarlığı yapmaktadır. Devletimiz, hükümetimiz, devletimizin organları Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, AFAT, Türk Kızılayı onların yanında yardımcı rol almak suretiyle bu misafirlerimize en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz.”

Akar’ın, Yönetim Kurulu toplantısının ardından saat 21:00’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’ya hareket edeceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: