Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriot Füzeleri

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, füze saldırılarını önlemek amacıyla Türkiye'ye yerleştirilmesine karar verilen patriot savunma sistemleriyle ilgili olarak yazılı bir

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, füze saldırılarını önlemek amacıyla Türkiye'ye yerleştirilmesine karar verilen patriot savunma sistemleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Gök, açıklamasında, Türkiye'nin, Almanya'dan ve Hollanda'dan Patriot füze bataryalarını talep etmesi ile ilgili haberlerin sadece Türkiye-de değil söz konusu ülkelerin parlamentolarında da ciddi tartışmalara yol açtığını iddia etti.

Almanya ve Hollanda'da askeri amaçlı kararların meclisin onayını almadan uygulamaya geçilmediğini belirten Gök, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Biz de ise Türkiye sanki bir işgal ülkesiymiş gibi yabancı ülke askerleri ve silahları meclis onayı olmaksızın sadece AKP Hükümeti kararıyla ülkemizde konuşlandırılmaktadır. Sonuçları asla kestirilemeyecek bir sürece girilen ülkemizde, böylesi hayatî bir konuda TBMM onayına gerek duyulmuyorsa bir yerlerde bağımsızlığımızı kaybetmişiz ve işgal ediliyormuşuz duygusu açığa çıkmaya başlamıştır."

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: