Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriotlar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Türkiye'ye patriot hava savunma sistemlerinin kurulmasını ve NATO'yu protesto etti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Türkiye'ye patriot hava savunma sistemlerinin kurulmasını ve NATO'yu protesto etti.

Havuzlu Caddesinde toplanan CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel'in de aralarında bulunduğu grup, bir süre slogan attı. Daha sonra İskenderun Limanı'na yürümek isteyen gruba izin edilmedi.

CHP Hatay Milletvekilleri Eryılmaz ve Dudu ile TGB Genel Başkanı Yücel, emniyet yetkilileriyle görüştü.

Reklam
Reklam

Görüşmenin ardından grubun slogan atmadan ve pankart açmadan kaldırımdan İskenderun Limanı'na yürüyüşüne izin verildi.

Liman önünde açıklama yapan Yücel, Türkiye'de patriot hava savunma sistemlerini istemediklerini ve bu konuda mücadele edeceklerini kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz da, Suriye ile hiçbir sorunun bulunmadığını ve patriot hava savunma sistemlerinin getirilişinin asıl nedenini bildiklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.

İlçeye Hatay'ın yanı sıra Adana, Mersin ve Gaziantep'ten de takviye ekiplerin geldiği gözlendi.

Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz