Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Osmaniye'de Ülkü Ocakları tarafından, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli sığınmacılara kışlık kıyafet yardımı

Osmaniye'de Ülkü Ocakları tarafından, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli sığınmacılara kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ertuğrul Cevahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmaniye, Şanlıurfa, Mersin ve Adana'da Ülkü Ocakları üyelerince toplanan kışlık kıyafetleri, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı kampın yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Konaklama Tesisi'nde kalan sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Cevahir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Osmaniye Ülkü Ocakları olarak kamplardaki Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız sürüyor. Daha önce de yardımlarımız oldu. Son olarak da Ülkü Ocakları Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkiler Biriminin 'Suriye Türkmenlerine Kışlık Giysi ve Gıda Kampanyası' kapsamında ilimizden giysi yardımları topladık. Bizimle birlikte Şanlıurfa, Mersin ve Adana Ülkü Ocakları da bu kampanyaya destek oldu. Dört ilden elde edilen çok sayıda kışlık kıyafeti konaklama tesisinde yetkililere teslim ettik. Türkmen kardeşlerimizin dertlerini bizim derdimiz, sıkıntılarını bizim sıkıtımız bilerek bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: