Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente yerleşen Suriyelilere yardım ediyor.

Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente yerleşen Suriyelilere yardım ediyor.

Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, sivil toplum kuruluşları, şehir merkezinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilere, yardım eli uzatıyor. Vakıf yetkilileri, belirli aralıklarla Suriyeli aileleri ziyaret ederek, sıkıntılarına çözüm aramaya çalışıyor.

Kılıçoğlu Mahallesi'ndeki Berra ailesini ziyaret eden vakıf görevlileri, 6'sı çocuk 10 kişinin kaldığı ev halkına çeşitli yardımlarda bulundu.

Reklam
Reklam

Açıklamada görüşlerine yer verilen Suriyeli Muhammed Berra, Halep'te yaşadıkları mahallede elektrik ve suyun olmadığını belirtti. Uçakların her yeri bombaladığını, evlerinin de bombaların altında kaldığını ifade eden Berra, kalacak yerleri olmadığı için Türkiye'ye sığındıklarını kaydetti.

Türkiye'ye zor şartlarda geldiklerini anlatan Berra, şunları aktardı:

"Çocuklarımın ayakkabıları gelirken yolda çamura saplandı. Yola ayakkabısız devam etmek zorunda kaldık. Soğuktan çocuklarım etkilendi, ölüm tehlikesi geçirdi. Biz her şeyimizi arkamızda bırakıp Türkiye'ye geldik. Türkiye'ye ve Türk halkına güveniyoruz. Hayırsever Türk halkının yardımlarını bekliyoruz."

Vakıf yetkilileri de veritabanlarında 3 bin 400 ailenin bulunduğunu, hayırseverlerden bu ailelere battaniye, halı, kilim, yatak, temel gıda maddeleri ve kışlık kıyafet yardımlarını beklediklerini kaydetti.

Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: