Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Nizip ilçesindeki Geçici Toplama Merkezi'nde barınan 600 Suriyeli, Adana'da kurulan çadır kente gönderildi.

Nizip ilçesindeki Geçici Toplama Merkezi'nde barınan 600 Suriyeli, Adana'da kurulan çadır kente gönderildi.

Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki çadır kent ve sosyal tesislerde yer kalmaması üzerine, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Suriyeliler'in barınması için Geçici Toplama Merkezi oluşturulduğunu anımsattı.

Belediye olarak Suriyeliler'e en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Akdoğan, "Merkezde ve diğer sosyal tesislerde kalan toplam 7 bin Suriyeli, daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla Adana'da kurulan çadır kente sevk edilmeye başlandı. Merkezde kalan 600 Suriyeli, otobüslerle Adana'ya gönderildi" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, son 10 gün içerisinde merkezde ve sosyal tesislerde barınan 3 bin 500 Suriyeli'nin Adana'ya sevkinin yapıldığı öğrenildi.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: