Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocuklar için, bir animasyon grubu tarafından eğlence düzenlendi.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocuklar için, bir animasyon grubu tarafından eğlence düzenlendi.

Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak, konaklama tesisindeki etkinlikte, amaçlarının çocuklara sosyal ve psikolojik destek sağlamak olduğunu belirtti.

Tesiste kalan bin 300 çocuğun Suriye'de tanık olduğu şiddet sahnelerini zihinlerinden silmek istediklerini ifade eden Sak, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız imkanlarımızla oluşturulan ana sınıfı ve diğer sınıflarda eğitim görüyor. Çocuklarımıza Osmaniye Valiliği'mizin izni ve Okyanus Animasyon Gurubu'nun da desteğiyle bir animasyon etkinliği düzenliyoruz. Umarım güzel vakit geçirirler. Çocukların moral ve motivasyonu önemli. Ülkelerindeki olayların etkisinden kurtulmaları için verilen sosyal ve psikolojik destek devam edecek."

Reklam
Reklam

Ana sınıfı öğretmeni Sultan Çardak ise Suriyeli çocukları eğlendiren her etkinliğin faydalı olduğunu ve yaşadıkları olumsuzluğun kötü etkilerini unutturduğunu belirtti.

Palyaço kıyafetiyle çocukları eğlendiren Esra Güngören de "Çocuklarla bir arada olmak çok güzel bir duygu. Hele de böyle savaştan çıkmış çocukların psikolojilerini düzeltmek için bir şeyler yapmak bizleri mutlu etti. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek çok güzel bir duygu" dedi.

Animasyon grubundaki palyaçolar, balon dağıttıkları Suriyeli çocuklarla şarkı söyledi, dans ederek oyunlar oynadı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: