Türkiye’ye Sığınan Suriyeliler

 Oyuncu Ahmet Yenilmez, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yayladağı ilçesine gelen Suriyelilerin çocuklarının eğitim gördüğü bir okulu ziyaret etti.

Oyuncu Ahmet Yenilmez, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yayladağı ilçesine gelen Suriyelilerin çocuklarının eğitim gördüğü bir okulu ziyaret etti. Turne nedeniyle Hatay’da olduğunu belirten Yenilmez, burada Suriyelileri de ziyaret etmek için ilçeye geldiğini kaydetti. Suriyelilerin eğitim gördüğü okulu ve Suriye Türkmen Kitlesi’ni ziyaret ettiğini ifade eden Yenilmez, "Malum soğuk kış mevsimi. Buradaki kardeşlerimizin ihtiyacı olduğunu düşündük. Kardeş, kardeşi ziyaret etmeli. Suriye Türkmen Kitlesi’ni de ziyaret ettik. Suriye’deki son durum ve Suriyelilerin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler aldık" dedi. - Çocuklara sinema odası sözü Suriyeliler için okulların açılmasının kendisini çok memnun ettiğini vurgulayan Yenilmez, "Burada ihtiyaçları tespit ettik. İstanbul’a döner dönmez üzerimize düşeni yapacağız. Gönül istiyor ki buraya bir sinema odası kuralım. Buradaki öğretmenlerimizle tiyatro eğitimi için ne yapabiliriz? onu değerlendirdik. Burada inşallah bir sinema odası kuracağız" diye konuştu. Bir an önce savaşın bitmesi temennisinde bulunan Yenilmez, Suriye'deki mücadelenin insanlık onuru mücadelesi olduğunu söyledi. Savaşların cephede kazanılmadığını dile getiren Yenilmez, asıl savaşı öğretmenlerin bu okullarda verdiğini ve zaferin buradan elde edileceğini kaydetti. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Yenilmez, Suriyelilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı Yayladağı Kaymakamlığı ve devlet yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: