Türkiye’ye Sığınan Suriyeliler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyelilere kömür yardımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyelilere kömür yardımı yapıldı. Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere gönderilen 450 ton kömür Yayladağı Çevre Yolu kavşağına indirildi. Burada Yayladağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından aile başı 500 kilogram olarak dağıtım yapıldı. Yayladağı ilçe merkezi ve köylerde kalan toplam bin aileye verileceği öğrenilen yardımı almaya gelen Suriyeliler, araçlara yükledikleri kömürleri evlerine götürdü. - 6 çocuklu ailenin mutluluğu Altı çocuğuyla ilçede kiraladıkları bir evde kaldıklarını belirten Abdo Hasan, kömür yardımının çok ihtiyaç duyulan zamanda yapıldığını belirtti. İmkansızlıklar nedeniyle odun ve kömür almakta sıkıntı yaşadıklarını ve evlerini ısıtamadıklarını ifade eden Hasan, Türk hükümetine ve yetkililerine yardımlar nedeniyle teşekkür etti. Türkiye’nin her zaman ki gibi yardımlarına koştuğunu belirten Camal Halid ise geçtiğimiz günlerde kendilerine soba yardımı yapıldığını hatırlattı. Suriyelilerin bu yardımlara çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Halid, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: