Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

GAZİANTEP (AA) - İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kentteki 200 bin Suriyeli'den yüzde 1'inin sanık olarak mahkemelere sevk edildiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kentteki 200 bin Suriyeli'den yüzde 1'inin sanık olarak mahkemelere sevk edildiğini söyledi. Gezer, polis evinde düzenlediği basınla tanışma toplantısında, huzurlu bir şehir olan Gaziantep'te kendisinden önce görev yapan emniyet müdürlerine de şükran borçlu olduğunu belirtti. Kendisinin de bu hizmetlere bir tuğla koymak istediğini vurgulayan Gezer, görev yaptığı süre zarfında söz konusu hizmetlere yenilerini ekleyerek çıtayı yükseltmenin çabası içerisinde olacağını dile getirdi. Gaziantep'te 5 bin 400 polisin görev yaptığını anımsatan Gezer, şunları kaydetti: "Şehrimizin nüfusu bir milyon 800 bini aştı. 141 bini kayıtlı ol üzere 200 bin Suriyeli sığınmacı da dahil edildiğinde 2 milyonu aşan bir nüfusa asayiş ve güvenlik hizmeti veriyoruz. Kentte, 'Suriyeliler geldi olaylar arttı' şeklindeki algının yanlış olduğunu düşünüyorum. Elimizdeki verilere göre, kent merkezi ve ilçelerde meydana gelen olaylara adı karışan Suriyelilerin oranı yüzde 2,50'dir. Ancak bu oranın içindeki yüzde 1,50'lik kısmını mağdur olanlar oluşturuyor. Dolayısıyla kentteki 200 bin Suriyeli'den yüzde 1'i çeşitli suçlardan sanık olarak mahkemelere sevk edilmiştir. Gaziantep'teki Suriyelerin kentin huzurunu bozdukları yönündeki görüşlerin spekülasyondan ibaret olduğunu düşünüyorum." Gezer, trafik kurallarını ihlal eden Suriyeli sığınmacılara yasa gereği idari para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: