Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

KİLİS (AA) - Vali Süleyman Tapsız, Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde 219 bin 208 Suriyeli'nin barındığını bildirdi.

Ambulansta bomba düzeneği ele geçirildiği iddiası Tapsız, 17 Şubat'ta, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaşanan olayın, dün bir gazetede abartılı şekilde verildiğini ifade etti. Haberde yer alan Irak Şam İslam Devleti ait hasta nakil aracı, hamile bir kadını Türkiye sınırında bekleyen 112 Acil Servis ambulansına getirirken, genç bir şoför yolu bilmediği için ters yönden geldi. Hasta nakil aracı tampon bölgede bulunan kapan üzerinden geçince lastikleri patladı. Bunun üzerine korkan sürücü kaçtı. Tampon bölgede gerçekleşen bu olayda hamile kadın 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı." Lastiği patlayan araçtaki aramada mühimmat bulunduğunu dile getiren Tapsız, "Bu konuda da gerekli işlem de yapıldı. Araca ve yakalanan mühimmata el konuldu. Ama olay tamamen tampon bölgede gerçekleşti. Türkiye'ye hasta nakil aracının girmesi söz konusu değil. Tampon bölge itibariyle Türkiye tarafında her türlü tedbiri almış durumdayız. Sınırımızdan geçen araçları kontrol ederken son sistem teknoloji kullanıyoruz" şeklinde konuştu. Toplantıya, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Vekili Serdar Sarıfakı da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: