Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

 Adana Valisi Mustafa Büyük, "Adana halkına teşekkür ediyorum. Büyük bir misafirperverlik göstererek Suriyelileri ağırlıyorlar, ekmeklerini paylaşıyorlar" dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Adana halkına teşekkür ediyorum. Büyük bir misafirperverlik göstererek Suriyelileri ağırlıyorlar, ekmeklerini paylaşıyorlar" dedi. Vali Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komşu ülke Suriye'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını, birçok insanın evini yurdunu terk ederek Türkiye'ye sığındığını söyledi. Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin bir kısmının Adana'da kaldığını ifade eden Büyük, "Bunların bir kısmı kamplarda misafir edilirken diğer kısmı da kendi imkanlarıyla şehirlerde kalıyorlar. Özellikle kamp dışında kalan insanlar maddi zorluklar yaşıyorlar ama Adana halkına teşekkür ediyorum. Büyük bir misafirperverlik göstererek Suriyelileri ağırlıyorlar, ekmeklerini paylaşıyorlar. Yaşanan olumsuz şartlarda, onların normal yaşamlarını sürdürmesi için imkan sağlıyorlar" dedi. - "Olayların nedeni genelde menfaat çatışması" Zaman zaman kentte Suriyelilerle ilgili münferit asayiş olayları yaşandığını, bunların Suriyelilere karşı bir hareket olarak algılanmasının doğru olmadığını vurgulayan Büyük, genelde bu olayların "menfaat çatışması"ndan kaynaklandığını anlattı. Adana halkının yardımseverliği ve hoşgörüsüyle bazı sorunların çözüme kavuşacağını anlatan Vali Büyük, "Bazen Suriyeliler ile vatandaşlarımız arasında ufak tefek asayiş olayları olabiliyor. Ben, halkımızın yardımseverliği ve hoşgörüsüyle bu problemlerin aşılacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını arzu ediyor, bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: