Türkiye'ye Sığınan Suriyelilere Yardım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente gelen Suriyeli ailelere gıda yardımında bulunulduğu bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente gelen Suriyeli ailelere gıda yardımında bulunulduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kendi imkanlarıyla Gaziantep'e gelerek kiralık evlerde ve yakınlarının yanında yaşayan Suriyeli vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Suriye Bilgi Merkezi'nden yapılan yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda kendilerine verilen yardım kartlarıyla Suriye Bilgi Merkezi'ne gelen 750 aileye, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in de katılımıyla yağ, şeker, makarna, pirinç ve undan oluşan gıda paketleri dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Güzelbey, ülkelerinde yaşanan zor şartlardan dolayı kente gelen ihtiyaç sahibi Suriyelilerin, imkanları doğrultusunda hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Gıda yardımı alan Suriyeli Hasan Halil de, Türk milletinin kendilerine kucak açtığını anımsatarak, "Allah sizden razı olsun. Bize bu zor günümüzde sahip çıktınız ve evinizi açtınız. Bugün yapılan gıda yardımı da bizim için çok anlamlı ve değerli" ifadelerini kullandı.

-Türkçe eğitimi-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, geçen yıl eylül ayında hizmete açtığı Suriye Bilgi Merkezi'nde, ilköğretim çağına gelmiş 300 çocuğun eğitiminin yanı sıra, 655 ebeveynin sosyal yaşama adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla Türkçe dil eğitimi verildiği ifade edildi.

Belediyenin merkez aracılığıyla, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklardan etkilenen insanlara 100 ton un, 20 ton makarna, 6 bin gıda paketi, 6 bin battaniye ve kömür yardımı yaptığı bildirildi.

Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: