Türkiye’ye tehdit gibi mektup!

Avrupa Ermeni Birlikleri Forumu'ndan Türkiye’ye tehdit gibi mektup!

ERİVAN(ANKA)- Avrupa Ermeni Birlikleri Forumu (FAAE), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yönelik açık mektubunda Türkiye’nin Türk-Ermeni protokollerini birkaç hafta içerisinde onaylamaması halinde FAAE’nin Ermeni Soykırımı’nın uluslararası tanınması sürecini hızlandıracağını ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine tüm gücüyle karşı çıkacağını gözden geçirerek birliğe girmeleri konusunda karşı tavır alacaklarını bildirdi.

Ermenistan Gazetesi AZG’ye göre, FAAE, mektupta Ermenistan, anlaşmaya saygı duyarak protokoller için önkoşul sürmezken Türkiye’nin hem "soykırım", hem de Karabağ konusunda on koşul yaratmaya çalışacağını savundu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin Ermenistan sınırını açmaya hazır olmadığı öne sürülen mektupta bunun Türkiye'nin Avrupa değerleri taşıyan ve komşularıyla normal ilişkiler kurmaya hazır olmadığı anlamına geldiği yorumu yapıldı.

Mektupta Türkiye'nin önümüzdeki birkaç hafta içinde protokolleri onaylamaması halinde Avrupa'daki Ermeni örgütlerinin, "Ermeni soykırımı'nın daha fazla sayıda ülke tarafından tanınmasına yönelik çabalarını hızlandıracağı ve Türkiye'nin AB üyeliği konusuna ilişkin tutumunu gözden geçirerek sert bir karşı tavır takınacağı" mesajını verdi. (ANKA)