"Türkiye'ye yargıçlar olarak gelmedik"

Ankara -AA- Seçimleri izlemek üzere Türkiye'de bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) heyetinin başkanı Belçikalı parlamenter Luc Van den Brande, Türkiye'ye Türk yetkililerin daveti üzerine geldiklerini söyledi.

Van den Brande, NTV'ye yaptığı açıklamada, seçimlerin gözlemlenmesi amacıyla Türkiye'de bulunduklarını, bunun daha önce mümkün olmadığını belirterek, "Biz buraya yargıçlar olarak gelmedik. Biz sadece bir ortak olarak, seçimlerin adil ve özgür bir şekilde sonuçlanmasını gözlemlemek üzere burada bulunuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sadece Ankara ya da İstanbul'a odaklanmanın doğru olmayacağını ifade eden Van den Brande, Türkiye'de 9 farklı kente gideceklerini, bunlar arasında Diyarbakır, Trabzon, Sivas ve Adana'nın yer aldığını söyledi.

Van den Brande, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu, Avrupa Konseyinin kurucu ülkeleri arasında yer aldığını, bu nedenle bunun hakkını vermek istediklerini belirterek, yapacakları ziyaretlerde seçimlerin genel bir resmini çekebileceklerini kaydetti.

Van den Brande, reform paketlerinin ardından Türkiye'de ilerleme olduğunu, ancak her zaman daha fazla ilerlemenin yapılabileceğini sözlerine ekledi.