"Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım" Toplantıları

Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği "Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım" konulu toplantıların 9'uncusu Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği "Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım" konulu toplantıların 9'uncusu Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı Anatolian Otel'deki toplantıdaki konuşmasında, Gaziantep'in bir "marka kent" olduğunu söyledi. Gaziantep'in Türkiye'nin sanayi, ticaret ve turizminde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Ata, Gaziantep'te böyle bir toplantı düzenledikleri için Milliyet Gazetesi'ne teşekkür etti.

Reklam
Reklam

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da bütün şehirlerin olduğu gibi Gaziantep'in de kendine özgü dinamikleri olduğunu anlattı.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu da kentteki mesleki eğitimdeki çalışmalara değinerek, mühendislik okullarının son sınıf öğrencilerini "Türkiye'de bir ilk" olarak fabrikalara yerleştirip "hakiki üniversite" imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan da Gaziantep'in tanıtımının iyi yapılmasını istedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Gaziantep'in bir "dünya kenti" olduğunu ifade etti. Sadece sanayi alanında değil, bütün alanlarda kentle işbirliği yapan bir üniversiteyi ön plana çıkarttıklarını dile getiren Coşkun, "Toplumsal duyarlılık projeleri yapıyoruz. Hayata ve insana dokunuyoruz" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da geçmişini bilmeyenin geleceğini planlayamayacağını vurguladı. Gaziantepliler olarak geçmişe sahip çıkıp gelecek için çalıştıklarını aktaran Konukoğlu, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bizi son 10 yılda parlamış 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik ruhumuz atalarımızda, DNA'mızda var. Burada tam bir Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye'nin her noktasından Gaziantep'e göç eden insanlar var. 1 milyon 750 bin insan var. Bu insanlar nasıl şehrin geleceği için çalışıyorsa aslında ülkenin geleceği için de çalışıyor."

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ise medyanın Gaziantep'in coğrafi ve toplumsal konumuna iyi bakması gerektiğini söyledi. Gaziantep'in çok göç almasına rağmen gelen insanlara istihdam sağladığını ifade eden Aslan, "Gaziantep ekonomisine katkıda, el ele kucak kucağıyız" dedi.

"Biz bir barış şehriyiz Kürdü, Türkü, Alevi, Sünnisi, Çerkezi hepimiz 1 milyon 750 bin insan el ele, barış için Türkiye için ve dünya barışı için çalışıyoruz" diyen Aslan, şöyle devam etti:

"Bizim ulaştığımız kapasite, Ortadoğu'da barışın sağlanması için en önemli göstergedir. Biz refahı yükselterek bu bölgeye katkı sağlamaya çalışan bir şehiriz. Aslında 'ben' demiyoruz, 'bizci'yiz. Bütün basın organları Milliyet kadar duyarlı olmalı. Türkiye için ve dünya barışı için çalışacağız."

Reklam
Reklam

Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç ile köşe yazarları Güngör Uras ve Meral Tamer de toplantının verimli geçmesini dileyerek, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: