Türkiye'yi Boğaz Köprüleri, Baklava, Diziler Ve Fenerbahçe İle Hatırlıyorlar

Gürsu Belediyesi'nin demokrasi projesi kapsamında Bursalı lise öğrencileriyle bir araya gelen Bulgar gençler, Türkiye'yi Fenerbahçe,...

Gürsu Belediyesi'nin demokrasi projesi kapsamında Bursalı lise öğrencileriyle bir araya gelen Bulgar gençler, Türkiye'yi Fenerbahçe, diziler, baklava ve İstanbul'daki boğaz köprüleri ile hatırladıklarını söyledi.

Gürsu Belediyesi, ilçe gençlerinin demokrasiye bilinçli katılımını sağlamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tophane Endüstri Meslek Lisesi ile örnek bir proje geliştirdi. Toplam 35 bin euroluk bütçesi Ulusal Ajans tarafından karşılanan proje kapsamında, Tophane Endüstri Meslek ve Gürsu'daki lise öğrencileri; öğretmenleri, belediyedeki proje ekibi ve Avrasya Gençlik Federasyonu Başkanı Emre Köylü ile birlikte demokrasiyi yerinde görmek için Bulgaristan'daki ziyaretlerini sürdürdü.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE DENİNCE AKLIMIZA FENERBAHÇE GELİYOR"

Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin proje ortağı olan Ardino ilçesindeki Hristo Smirnenski Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Türk öğrenciler, Bulgaristan'ın eğitim müfredatıyla ilgili bilgi aldı. Bursalı öğrenciler, Bulgar akranlarına, Türkiye denince akla ilk gelen şeyin ne olduğunu sordu. Bulgar gençlerden ise bu soruya çarpıcı cevaplar geldi. Kimi Türkiye'yi tek kelimeyle anlatmanın mümkün olamayacağını söyledi. Diğerleri ise bu soruya ayrı ayrı, "Fenerbahçe", "Baklava", "İstanbul'daki boğaz köprüleri",

"Türk dizileri" ve "Güçlü bir devlet" cevabını verdi.

TÜRK ÖĞRENCİLER BULGAR AKRANLARINA KESTANE ŞEKERİ İKRAM ETTİ

Konuşmaların ardından Gürsu Belediyesi Proje Sorumluları Zeynep Atmaca ve Ümit Arslanoğlu, Hristo Smirnenski Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Gülestenov ve Müdür Yardımcısı Selahattin Karabaşev'a Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü adına hediye vererek Bursa'ya davet etti. Tophane Endüstri Meslek Lisesi proje sorumlu öğretmeni Şükrü Kamu ise, Müdür Gülestenov'a okuldaki atölyelerde üretilen hediyelerden takdim etti. Ayrıca Bursalı gençler, toplantıya katılan Bulgar öğretmen ve öğrencilere kestane şekeri ikram etmeyi unutmadı. Ardından iki ülke öğrencileri, hep birlikte okul önünde Türk bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE'DEKİ DEMOKRASİDEN TEREDDÜDÜM VAR"

Bu arada öğrenciler Ardino Belediyesi Meclis Başkanı Sezgin Bayramov'u da makamında ziyaret ederek demokrasinin işleyişi hakkında bilgi aldı. Başkan Bayramov, Bulgaristan'da kimsenin düşünce ve fikir özgürlüğünden dolayı yargılanmadığını, Meclis'teki kadın temsilci sayısını artırmayı amaçladıklarını fakat kadınların bunu istemediğini söyledi. Öğrencilerin Türkiye ile alakalı görüşlerinin sorulması üzerine Başkan Bayramov, "Türkiye ekonomi açısından çok ileri gitti. Ve tüm dünyada kriz varken Türkiye'de bu fark bile edilmedi. Ama demokrasi anlamındaki gelişmeleri tartışabiliriz. Bu konuda tereddüdüm var. Tabii bu benim dışarıdan, televizyonlardan takip ettiğim kadarıyla oluşan bir fikir. Ben bunu görüyorum" dedi. Türk öğrenciler ise Türkiye'de demokrasi anlamında da çok köklü reformlar yapıldığını anlattı.

Öte yandan örnek demokrasi projesi, önümüzdeki günlerde Hristo Smirnenski Meslek Lisesi öğrencilerinin Bursa'ya iade-i ziyareti ve iki ülke öğrencilerinin TBMM'deki vekil görüşmeleri ve izlenimleriyle son bulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: