"Türkiye'yi bu hale faizcilik ve taklitçilik getirdi"

ZONGULDAK (İHA) - Kapatılan Refah Partisi'nin (RP) eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin (SP) Zonguldak'ta düzenlediği mitinge katıldı.

Zonguldak'ta meydanı dolduranlara hitap eden Erbakan, "Size 33 yıldır siyaset dersi veriyorum. Hiçbir şey anlamamışsınız" dedi.

Saadet Partisi'nin mitinginde, Genel Başkan Reaci Kutan'ın Bartın mitinginin uzaması nedeniyle kürsüye önce Necmettin Erbakan çıktı. Erbakan, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade ederek, "33 yıldır size siyaset dersi veriyorum. Hiçbir şey anlamamışsınız. 33 yıldır Milli Görüş diyorum. Bunun karşıtı IMF ve takçiliğin zararlarından bahsediyorum. Türkiye'yi bu hale getiren taklitçilik ve faizciliktir. ANAP'ı da faizcilik yıktı, batırdı. Faiz önüne geleni batırıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kendi iktidarları döneminde iç borçlanmaya gitmediklerini ve faiz ödemek zorunda kalmadıklarını kaydeden Erbakan, "İç borç almadık ve faiz ödemedik. Vergi de almadık. Bu kadar parayı nereden bulduğumuzu soruyorlar. Kalpten, inançtan bulduk. Milli Görüş, tekeden süt çıkarır. Faiz almadan, vergi almadan sizi kara geçirdik. Buna Allah'ın bereketi derler" dedi.