"Türkiye'yi doğalgaz borularıyla örüyoruz"

DENİZLİ (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Denizli bir mermer merkezi, dünyanın önemli mermer merkezi olma yolunda. Biz de Maden Yasası'nı çıkarttık, önemli artışlar sağlandı" dedi.

Bazı toplantılara katılmak üzere Denizli'ye gelen Bakan Güler, partisinin Denizli il binasını ziyaretinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Güler, Jeotermal Yasası'nın kısa bir süre sonra kanunlaşması için çalıştıklarını belirterek, "Biz yakında jeotermal yasasını çıkartacağız. Bütün hazırlıklarımız bitti. Ege Bölgesi ve özellikle Denizli'de son derece önemli kaynaklar var. Bu kaynakları elektrik üretmede, biraz daha ısı düşünce termal tedavide, ısı biraz daha da düşünce de ısıtmada ve seracılıkta kullanacağız. Seracılıkta Denizli'nin müthiş bir potansiyeli var. Bu hem tarım açısından, hem de kesme çiçekçilik açısından önemli. Bu bölge gelecekte önemli seracılık merkezlerinden birisi olacak. Ayrıca Maden Tetkik Araştırma Enstitüsü önemli araştırmalar yapıyor ve bilinen kaynakları da ihale edeceğiz. Ayrıca buranın sıcaklığı da çok yüksek olduğu için elektrik üretiminde de kullanacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Denizli'nin Türkiye'deki önemli mermer rezervlerine sahip olduğuna işaret eden Bakan Güler, "Denizli bir mermer merkezi, dünyanın önemli mermer merkezi olma yolunda. Biz de Maden Yasası'nı çıkarttık önemli artışlar sağlandı" dedi.

Doğalgaz kullanımında önemli gelişmeler yaptıklarını belirten Bakan Güler, "Biz gelmeden önce Türkiye'de 5 merkezde doğalgaz vardı, şimdi 30 merkezde var, dönem sonunda da 75 yerde doğalgaz olacak. Eskiden Türkiye demir ağlarla örülürken simdi, çelik borularla, doğalgazla Türkiye'yi örüyoruz" ifadelerini kullandı.

Enerji fiyatlarında zam yapamadıklarını kaydeden Bakan Güler, "Enerji fiyatlarını 3.5 senedir arttırmadığımız gibi indirdik. Eski günleri unutmamak lazım, her ay otomatik olarak elektrik zammı vardı. Şimdi elektrik fiyatlarını arttırmadığımız gibi sanayide indirim bile yaptık. Konutlarda da en ucuz elektriği kullanan ülkelerden bir tanesiyiz" diye konuştu.