"Türkiye'yi ilk 10'a sokacağım"

ANTALYA (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller , Milli Takım ruhuyla çalışarak Türkiye'yi ilk 10 ülke arasına sokacaklarını söyledi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Burdur'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Kasabası'nda düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni'ne katıldı. Bugün saat 09.00'da özel bir uçak ile Antalya Havalimanı'na inen Çiller, buradan karayoluyla şölenin düzenleneceği bölgeye gitti. Söğüt Kasabası'nda "Başbakan Çiller" sloganlarıyla karşılanan Çiller, yörük çadırında bir süre dinlendi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenliklerde konuşan Tansu Çiller, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne bayrağı, camisiyle büyük devlet gibi kendine yakışır bir şekilde gireceğini söyleyerek, "Türkiye'nin önünde bir kurtuluş savaşı var. Terör mücadelesini Çanakkale ruhuyla yaptık. Analar evlatlarını bize emanet etti. O evlatlarla omuz omuza bir destan gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde Kurtuluş Savaşı var. Milli takım ruhuyla hareket edip ülke olarak ilk 10'a gireceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında hükümet ortaklarına da göndermeler yapan Tansu Çiller, şöyle dedi: "Ananız hiçbir zaman başını öne eğmedi. En zor dönemlerde kimseye el açtırmadı. 'Türkiye iyiye gidiyor' diyenlere siz de 'İyi yolculuklar' deyin. Kırat'ı şimdi kaldırın, güçlü Türkiye'yi oluşturalım. Eski troyka Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz. Yenisi de bunların gölgesi. Bu ülkeyi bu hale getirenler bunlar değil mi?"

Konuşmasının ardından Tansu Çiller'e yörük yemenisi bağlandı ve yörüklere has bir elbise olan entari giydirildi. Yörük anası ilan edilen Çiller, yaklaşık 2 saat kaldığı şenlik alanından ayrılarak Antalya'ya döndü.

Reklam
Reklam