'Türkiye'yi prangalarından kurtaracağız'

Başbakan Erdoğan, yarın açıklayacağı demokratikleşme paketiyle ilgili, "Türkiye'yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Denizli'nin Tavas ilçesinde halka hitap etti. Demokratikleşme paketini yarın saat 11.00'da açıklayacağını söyleyen Erdoğan bu paketle birlikte Türkiye'nin prangalarından kurtulacağını, güç kazanacağını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İnsansız hava araçları üretmeye başladık. Artık kendi helikopterlerimizi tasarlamaya ve üretmeye başladık. Artık bunları da ihraç etmeye başladık. Kendi tasarladığımız tanklarımızı üretmeye başladık. Türkiye'ye inşallah daha büyük gururlar yaşatacağız.

Reklam
Reklam

Yarın saat 11.00'da yeni demokratikleşme paketini açıklayacağız. Paket açıklanınca göreceksiniz Türkiye güç kazanacak. On bir yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye'yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak. Şartlar, imkanlar geliştikçe, Türkiye büyüdükçe reformlarımızı yapmaya, büyüyen Türkiye'ye yakışan adımları atmaya devam edeceğiz. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayarak yeni bir safhaya geçecek. Şimdiden bu demokratikleşme paketinin hayırlı olmaısnı diliyorum.

10 yıl önce milli gelirimiz bugün 3 katı oldu. İhracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 180-200'e doğru gidiyoruz."

Anahtar Kelimeler: